212 total views

Cei trei edili întocmesc deja plângerile penale pentru autorii site-ului mitingcujapca.ro

Pe data de 9 iunie are loc în Piața Victoriei un miting organizat de coaliția de guvernare. S-a anunțat că vor fi aduși din fiecare județ între 3000 și 15000 de oameni. Sunt semnale că persoane din administrațiile locale fac presiuni pentru a aduce oameni la București, abuzând astfel de poziția lor publică, se arată pe portalul „scos la miting cu japca”.

Raportările publicate pe site-ul online mitingcujapca.ro despre presupusele abuzuri ale liderilor PSD, și nu numai, de a urca oamenii în zeci de autobuze și via București la protest, nu reprezintă o certitudine, dar au creat sigur o isterie.

Publicam anterior, AICI, despre participarea forțată la mitingul din 9 iunie. Am accesat din nou site-ul și am constatat că cetății chiar scriu, dar cine garantează că este și adevărat ce scriu ei acolo? Deși pe formularul online se menționează că datele înregistrate (text, nu date personale ) vor fi folosite pentru ancheta de presă, până la proba contrarie e cale lungă.

Așadar, Vâlcea nu a rămas de căruță și are trei noi primari raportați. După edilul din Râmnicu Vâlcea – Mircia Gutău și edilul din Zătreni – Lițoiu Constantin, a venit rândul primarilor din Vaideeni, Horezu și Berislăvești – Daniel Băluță, Sărdărescu Nicolae și Bușagă Ion.

Dacă la prima citire am crezut că este ceva serios, la a doua mi s-a părut că ceva nu este în regulă. Ca atare, i-am contactat telefonic pe doi dintre ei, Băluță și Sărdărescu pentru a le lua un punct de vedere cu privire la acuzele care li se aduc. Cei doi edili sunt cunoscători în ale administrației locale și nu au o imagine negativă promovată la nivel de conducători ai urbelor pe care le administrează, iar ușile lor sunt deschise în permanență pentru cetățeanul care i-a trimis în fotoliul de edili.

Mai grav este la Daniel Băluță care a fost chiar sunat și amenințat cu plângere penală pentru fapte mincinoase și constată astfel că în anul Centenarului românii sunt mai dezbinați ca oricând.


„Faptul că am fost sunat și amenințat cu plângeri penale pentru fapte mincinoase, deci pentru ceva ce nu am făcut, mă face să mă gândesc cu tristețe și constat că în anul Centenarului românii sunt mai dezbinați ca oricând. Personal voi participa la acest miting pentru ca justiția să fie liberă și aplicată de cei care sunt abilitați, conform deontologiei profesionale, adică fără influențe, protocoale sau alte asemenea intervenții. Trebuie să ne aducem aminte cu toții că legea se execută nu se discută. Cei care fac legile și-au câștigat acest drept, iar noi ceilalți suntem obligați să le respectăm. În ceea ce privește detaliile pentru organizarea locală pentru mitingul din 9 iunie vă rog să contactați președintele organizației. Fiecare om are dreptul la opinia lui, la părerea lui propreie și personală, iar cu forța și cu șantajul nu se va schimba minic”, conchide edilul din Vaideeni.


Edilul din Horezu, Nicolae Sărdărescu a spus că va pleca la București cu familia cu o zi înainte de miting, pentru a-și rezolva niște probleme personale și da, va rămâne și pentru data de 9 iunie când este programat mitingul în Piața Vicotiriei, pentru că este membru al acestei formațiuni și trebuie să participe. Cât despre organizarea locală pentru plecarea la București nu s-a ocupat și nu se va ocupa pentru că nu el este președintele PSD Horezu.

Edilul din Berislăvești, Bușagă Ion spune că va merge la miting și nu va lua cu japca pe nimeni și nu a făcut presiuni asupra nimănui, iar cine a raportat pe site-ul respectiv despre presupusele abuzuri să facă și dovada.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.