280 total views

În perioada 09-12 octombrie, în orașul Băile Govora din județul Vâlcea, s-a desfășurat reuniunea semestrială a specialiștilor IT/GIS/SCADA din cadrul companiilor de aApă din România, organizată de Comisia IT&C a Asociației Române a Apei cu sprijinul logistic al Comitetului Teritorial Olt – Jiu și Apavil SA Râmnicu Vâlcea.

Sesiunea a fost deschisă de Gigi Preduș, directorul general al Apavil SA, care a adresat salutul de bun venit participanților și a făcut o scurtă prezentare a societății Apavil. În continuare, lucrările au fost conduse de Daniela Jaba – președinte al Comisiei IT&C, Thomas Roth – Secretar al Comitetului Teritorial Olt – Jiu și Vasile Aurelian – Secretar al Comisiei IT&C.

Agenda reuniunii a cuprins tematici de actualitate, cum ar fi sisteme GIS/IT profesionale pentru operatorii de apă și canalizare; abordarea practică a cerințelor în domeniul securității cibernetice, pentru conformarea cu noile prevederi legislative GDPR și directiva NIS; producerea, managementul și arhivarea documentelor; NB – IoT – tehnologia potrivită pentru telecitirea contorilor de apă, etc. De asemenea, participanții au prezentat modul de implementare a diverselor tehnologii la nivelul companiilor de apă la care își desfășoară activitatea, împărtășind colegilor din cunoștințele și experiența lor în acest domeniu complex și extrem de important.

Aceasta a fost, pe anul în curs, cea de-a doua întâlnire a unei comisii a Asociației Române a Apei în județul Vâlcea, prima fiind cea organizată, cu aproximativ o lună înainte, de Comisia de Comunicare – Relații Clienți a A.R.A. în colaborare cu Comitetul Teritorial Olt – Jiu și Apavil SA.

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.