361 total views

Vineri 12 iunie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au desfăşurat 4 percheziţii în comuna Vaideeni la domiciliul mai multor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de deturnarea licitaţiilor publice în formă agravantă.

Astfel, poliţiştii au ridicat înscrisuri şi sume de bani, fiind conduse la sediul poliţiei 15 persoane pentru audieri.

În urma probatoriului administrat în cauză, s-a constatat faptul că în perioada aprilie 2014 – iunie 2015 persoane bănuite de comiterea faptei au făcut înţelegeri prealabile în scopul fraudării bunului mers al unor licitaţii publice privind concesiunea de păşuni alpine din domeniul primăriei, primind sume de bani în valoare totală de 70.000 de lei de la un bărbat din com. Vaideeni. Acesta şi-a adjudecat în final licitaţia.

Faţă de bărbat s-a luat măsura reţinerii preventive pentru 24 de ore şi a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţiei Judeţean Vâlcea.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi stabilirea exactă a întregului prejudiciului cauzat prin infracţiunea comisă în dauna bugetului local, sumă care depăşeşte 150.000 de lei.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.