419 total views

Prală nu poate concura cu Bratanovici în fața lui Sandu, cel care a satisfăcut, în doar 2 luni, fanteziile a șase șmecheri din ANAR și pe bani publici oferindu-le „gipane” în valoare de 1,5 milioane de lei. Lui Prală ca să rămână director, ce i-o fi cerut Sandu la schimb? Bratanovici după ce le-a dat „gipanele” a luat concursul. Prală ce mașini va cumpăra din bani publici pentru a folosi Sandu și gașca?

Prală nu candidează pentru funcția pe care o ocupă

Cum să te faci mai mult de râs decât dacă ți se scoate postul la concurs și chiar tu, cel care îl ocupi, să nu poți candida? Nu e așa că e de râsul curcilor? Oricum, se știa, dar acum, chiar Ștefan Prală ne dovedește singur că nu are competențe pe funcția pe care o ocupă doar politic.

ANAR scoate la concurs postul de director pentru ABA Olt, iar condițiile de participare sunt identice cu cele care au fost la ABA Argeș-Vedea, tot pentru postul de director. Se pare că ministrul Deneș a intervenit și l-a obligat pe mecanicul șef Sandu Victor să scoată la concurs și postul de director pentru ABA Olt. Reamintim că, deși prin OUG nr.3/20.07.2017 și nr. 90/ 06.12.2017 se suspendă ocuparea posturilor vacanțe, prin memorandum, în 2017 ANAR primește dezlegare rapidă pentru 200 de posturi, iar în 2018, tot prin memorandum, primește dezlegare pentru 400 de posturi.

Directorul Gorunescu de la Argeș nici el nu a putut candida, exact ca Prală

Așadar, ANAR abia acum scoate la concurs postul pentru funcția managerial la ABA Olt și asta probabil ca să mai „închidă” gura presei. ANAR este condusă politic de un mecanic de service care a încercat să fraudeze concursul de la ABA Argeș-Vedea prin propria-i participare, dar nu l-a luat în calcul pe tupeistul Moisescu, care i-a venit de hac și astfel a fost descalificat. Sandu Victor, căci despre el este vorba, se pare că și-a falsificat dosarul de participare cu ajutorul eminenței cenușii Relu Adam „făcut ” și el tot de Moisescu. Astfel, concursul de la Argeș este și acum în aer pentru că nici nu se reia și nici nu se știe, încă, cine va fi sancționat pentru cele petrecute pe perioada calendarului de desfășurare. Moisescu încă mai așteaptă anumite răspunsuri după care va acționa cu plângeri la Parchet. Până atunci ABA Argeș-Vedea este în continuare condusă de Gorunescu, omul trezorierului consultanță – deputatul Drăghici.

Nu știm câte din cele 11 ABA –uri sunt conduse politic sau câți dintre aceștia chiar ocupă legal scaunul directorial, dar cert este că la ANAR, Vâlcea și Argeș șituația este cunoscută tuturor (din mass-media locală ori central), adică nici unul nu îndeplinește criteriile impuse de Contractul Colectiv de Muncă (CCM)

Bratanovici candidează singur și câștigă concursul de director la ABA Mureș

„Apele Române din București au nevoie de mașini de șmecheri cu care să umble prin capitală așa că Bratanovici s-a oferit el să facă repede o licitație în februarie 2018, să mai achiziționeze trei mașini de teren, 4×4, cu scut metalic cheltuind pentru aceasta 615.000 de lei. Iar că Guvernul Tudose a emis o ordonanță de urgență în decembrie 2017 prin care interzicea achiziționarea în 2018 de autoturisme la instituțiile publice, nu a contat pentru Bratanovici și Sandu. Și, zis și făcut, cei trei bolizi verzi s-au achiziționat și au și plecat la București că acolo sunt atâția șefi și șefuleți care le vor. Aceste trei mașini se adaugă celor trei oferite tot de Bratanovici, șefilor ANAR, în urmă cu o lună, tot 4×4, tot cu scut metalic care au costat 870.000 de lei. Ca să nu mai comenteze subalternii, Bratanovici a mutat compartimentul Achiziții din subordinea Departamentului Investiții și l-a trecut în subordinea sa. Nu-i așa că Bratanovici era singurul care merita funcția de director?”, informează curentul.info

Ce trebuie să dea la schimb Prală să rămână șef peste Apele Olt?

Dacă cineva crede că examenul/concurs este pe bune, cum se spune, se înșeală. Ștefan Prală a devenit, dacă nu era, omul de încredere al lui Sandu, plimbându-l de curând chiar și pe la Vâlcea ca pe sfintele Moaște și este susținut până în pânzele ale albe de primarul Gutău Mircia, cel care nu se bagă pe nicăieri, dar are legătură cu toate. Este clar că în continuare Prală trebuie să râmână pe scaunul de conducere, deci examenul/concurs nu va fi o piedică, chiar dacă el nu se poate înscrie, pentru că cineva a făcut deja jocurile cu implicarea lui Eramazu care sâmbătă era în vizită la directorul Prală.

Faptul că Prală nu se poate înscrie la concurs este dovada clară că nu are competența necesară de a coordona activitatea administrației vâlcene, iar funcția deținută doar politic nu îi va aduce rezultate și asta este vizibil. Mai mult decât atât nici că se putea face de râs. Este chiar jenant ca directorul delegat să nu poată participa și să fie numit legal pentru că este pus politic și atât. Nu ne facem probleme că Relu Adam nu va găsi portița necesară de a „faulta” și acest concurs și astfel mecanicul de locomotivă să rămână și să facă jocurile acestora.

În ABA Olt sunt și angajați care cu siguranță ar merita acest post, dar probabil nu vor avea curajul să se înscrie la concurs nici dacă își va depune dosarul tupeistul de Moisescu. Chiar, cum a candidat la Argeș, de ce nu ar candida și aici? Alo! Domnule Moisescu, este nevoie de un tupeist la Vâlcea. Ce ziceți, vă înscrieți? Acum sunteți familiarizat cu situația și știți și cum vor să fraudeze concursul.

Totuși, „invidioșii” spun că oameni influenți, alții decât cei pe care îi știm, împreună cu câțiva curajoși din administrația vâlceană, fac cărțile pentru înlocuirea lui Ștefan Prală și asta pentru că este depășit de situație mai rău decât au crezut. De când este el la conducere în instituție domnește haosul și fiecare face ce vrea.

Așteptăm cu mare interes să vedem numele înscrise la exemenul/concurs și îi sfătuim pe cei care îndeplinesc condițiile de participare să nu stea pe gânduri și să participe. Numai așa mai puteți să schimbați ceva! Dacă nu, nu vă mai plângeți de mecanicul Prală Ștefan că e mai rău decât mecanicul Băviță.

Despre concurs

Data limită la care se pot depune dosarele de participare este 17 mai 2018 ora 16.00, proba scrisă urmând a se desfășura pe data de 25 mai, iar proba practică (susținere plan de management) va fi susținută pe data de 4 iunie. Concursul de ocupare a postului urmând a se finaliza prin proba de susținere a interviului pe data de 8 iunie, iar pe 14 iunie cei care au participat la concurs vor afla rezultatul final. Bibliografia și tematica este la fel de stufoasă ca la Argeș și conține 12 puncte, unele dintre ele neavând nici o legătură cu funcția de conducere.

Concluzia

„Vineri, Sandu s-a exprimat că vrea să vândă postul de director al ABA Olt nu doar pentru că Prală nu mai cotizează, ci și pentru că nu-i convine că s-a băgat pentru el Costi Rădulescu și Mircia Gutău”, informație primită de la un prieten bun al lui Sandu. Tot vineri am fost informați că Prală a plecat de la sediu, în jur de ora 13.00 tunând și fulgerând. Și așa este pentru că l-am văzut cu ce viteză a traversat centrul, grăbit să ajungă la prietenul Gutău, la Stefany. Ăsta să fie motivul pentru care gonea cu mașina instituției, mașină pe care nu a mai lăsat-o din mână de când este director?

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.