479 total views

Timpul trece, iar “schisma” dintre PSD şi PNL a devenit ireversibilă. Nu stăm să căutăm vinovaţi , dar trebuie să constatăm că până acum PSD-ul nu a trecut la îndepărtarea pnl-iştilor care ocupă funcţii de conducere în deconcentratele din judeţul Vâlcea.

Nu trebuie să fii psd-ist ca să-ţi dai seama că în interiorul Organizaţiei Judeţene Vâlcea a PSD, se acumulează o mulţime de energii negative vis-a-vis de acest subiect. Este din ce în ce mai greu pentru liderul judeţean, Ion Cîlea, să ţină în mână nemulţumirile oştenilor săi, care-i vor maziliţi cât mai repede pe foştii colegi de alianţă liberală. La pândă stau şi aliaţii actuali ai psd-iştilor, respectiv, unpr-iştii şi ppdd-iştii.

Această stare de nemulţumire poate crea impedimente într-o organizaţie extrem de disciplinată şi organizată, aşa cum este PSD Vâlcea. Dacă am fi trăit într-o democraţie autentică, directorii pnl-işti şi-ar fi părăsit posturile odată cu ieşirea de la guvernare a propriului partid. Dar ţi-ai găsit onoare şi responsabilitate politică!… la nişte persoane care doresc cu tot dinadinsul să li se spună în fiecare dimineaţă: “să trăiţi domn’le director!”.

PNL-ul ocupă în judeţul Vâlcea o serie de deconcentrate cum ar fi; DSVSA, DSP, RAJDP, DGASPC, ITRSV, patru posturi de inspectori şcolari, o serie de licee şi colegii naţionale. La acestea se adaugă cele două posturi din administraţia publică judeţeană şi municipală, adica cel de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean şi viceprimar al Municipiului Rm. Vâlcea. Aceste posturi pot fi obţinute rapid de către psd-işti deoarece deţin în totalitate ministerele de profil. Întârzierea schimbării titularilor posturilor de la deconcentrate o punem numai pe seama apariţiei noului partid liberal care se cristalizează în aceste zile în jurul Preşedintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu.

PSD –ul vrea să impingă spre Călin Popescu Tăriceanu pe toţi aceşti directori urmărind să slăbească structurile teritoriale ale PNL. Calculul psd-iştilor este corect deoarece, aceşti directori încă nu şi-au “amortizat investiţia” şi de aceea vor fi dispuşi să treacă din barca lui Iohannis, în barca lui Tăriceanu pentru a-şi păstra sinecurile. Vom aştepta sfârşitul acestei luni pentru a vedea dacă această anticipaţie a noastră se va dovedi corectă, sau dacă PSD-ul va apăsa pe accelerator mult mai devreme.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.