140 total views

România are 588 de parlamentari: 394 de deputaţi şi 176 de senatori, la o populaţie de circa 20 milioane, adică o armată de indivizi care papă degeaba banii statului. Şedinţa de ieri a Senatului s-a ţinut cu greu pentru că senatorii au chiulit în masă şi n-a fost cvorum.

Chiulangii din Senat l-au scos atât de tare din sărite pe liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, încât acesta a declarat că senatorii şi-au făcut o obişnuinţă din a nu se prezenta la Parlament. Pe scurt, senatorul a recunoscut că majoritatea senatorilor papă degeaba banii statului.
“A devenit o obişnuinţă să nu mai vină nimeni, să nu mai participăm la şedinţe, şi la votul final ne strângem destul de greu. Trebuie noi să avem bun-simţ, nu se poate aşa, o să stăm tot timpul…trebuie să recunoaştem acest lucru. Dacă mai puneam şi joia şedinţa de plen vă imaginaţi cum arăta sala? Nu reuşim nici marţea să ne adunăm, cu greu ne adunăm şi lunea la votul final şi miercurea de fiecare dată avem aceeaşi situaţie, că ne lipsesc unul, doi, trei, trebuie să avem până la urmă bun-simt, demnitate, conştiinciozitate, să venim la dezbateri. Nu se poate, a trecut o jumătate de oră şi n-am făcut nimic, nu cred că putem continua aşa”, a spus Ilie Sârbu în plenul Senatului.
Asta nu i-a împiedicat să ceară pensii şi indemnizaţii la nivelul ţărilor occidentale, nesimţirea este atât de mare încât o să ceară să participe online la şedinţele de plen ale Parlamentului pentru a evita oboseala provocată de deplasările la Bucureşti.
Parlamentul actual are cei mai mulţi nesimţiţi din toate legislaturile de până acum, vor doar drepturi fără obligaţii. Un elev care primeşte o indemnizaţie de ajutor social îşi pierde ajutorul la 10 absenţe, un parlamentar nu are 10 prezenţe în plen dar îşi ,,trage” pensii şi indemnizaţii de lux pentru că trebuie să-şi schimbe cămaşa zilnic şi să-şi pună părul pe moaţe, tot zilnic, la cele mai scumpe saloane din Bucureşti, te şi întrebi cum au rezistat fără ele înainte de a ajunge parlamentari.
Romania are mai mulţi parlamentari, raportat la numărul populaţiei, decât ţări precum Franţa, Olanda, Polonia sau Italia, dar o duce infinit mai prost ca nivel de civilizaţie şi nivel de trai, două repere care dau extrem de exact nivelul de inteligenţă al parlamentarilor, de educaţia celor şapte ani de acasă, de profesionalism, şi după cum spunea Ilie Sîrbu actualii aleşi cu foarte mici excepţii, n-au ieşit din grotă.

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.