93 total views

Oricât de multe discuţii ar exista despre unificarea dreptei, despre un mare plan anti-PSD, Traian Băsescu nu îşi poate dori ca acesta să reuşească fără implicarea sa. Pentru că în momentul în care PDL şi PNL vor reuşi să imprime în societate ideea că sunt o alternativă viabilă la PSD, Traian Băsescu ar fi un cadavru politic. Iar tocmai asta nu îşi doreşte. Traian Băsescu s-a cerut insistent în campania pentru europarlamentare, nu de dragul Elenei Udrea şi al PMP, ci de dragul propriului viitor politic. A inventat subiecte, teme de discuţie şi dezbatere, doar pentru a menţine atenţia asupra sa.

Traian Băsescu s-a cerut insistent în campania pentru europarlamentare, nu de dragul Elenei Udrea şi al PMP, ci de dragul propriului viitor politic. A inventat subiecte, teme de discuţie şi dezbatere, doar pentru a menţine atenţia asupra sa. La final de mandat, Traian Băsescu nu acceptă să fie privit ca un fost, nu se poate mulţumi cu cuvintele frumoase ale vicepreşedintelui american, Joe Biden, ci vrea ca lumea să îl perceapă drept viitorul. Să nu ajungă în situaţia de a prinde câte un loc la simpozioane şi conferinţe lângă Emil Constantinescu şi Ion Iliescu.

Reactivarea sa în această campanie a fost o adevărată gură de oxigen pentru cariera sa politică. A profitat la maximum de strategia electorală a lui Victor Ponta, care marşează pe ideea luptei anti-Băsescu, pentru a-şi remobiliza electoratul pierdut, pentru a inocula ideea că este singurul capabil să se lupte cu PSD-ul.

Traian Băsescu a reuşit să-şi readucă nucleul dur alături de el, l-a activat, l-a făcut să simtă din nou că este reprezentat. Vorbind în numele lor, şi el a capătat din nou legitimitatea pierdută.

O a doua lovitură reuşită de preşedintele Băsescu a fost punerea în umbră a campaniilor PDL şi PNL. Crin Antonescu şi Vasile Blaga au fost trimişi în plan secund de disputa zilnică Băsescu – Ponta, iar cheia strategiei preşedintelui este aceea că nu poate exista o dreaptă unită fără sprijinul său.

mai mult pe http://www.gandul.info/puterea-gandului/paradoxul-alegerilor-marii-castigatori-basescu-si-psd-12649802

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.