1,185 total views

…și suntem informați că în cadrul Galei AMR 2019, Municipiul Râmnicu Vâlcea a primit Premiul de Excelență pentru „Protecția Mediului și Gestionarea Eficientă a deșeurilor”, iar municipiul se scaldă, la propriu, în mizerie din cauza ineficienței de care dă dovadă zi de zi operatorul de salubritate ales de adminsitrația locală și anume Romprest.

IMAGINILE SUNT DE PE STRADA FEȚENI, PĂDUREA FEȚENI, ȘI ÎNTR-O PĂDURE DE PE BULEVARDUL DEM RĂDULESCU,  ASTĂZI 10 DECEMBRIE!

În fiecare zi pe platformele sociale din mediul digital, pe conturi vâlcene, apar imagini cu gunoiul neridicat și aruncat de cetățeni pe lângă containerele special amplasate, acestea fiind mai mereu cu vârf. Mai mult, publicația TdV a tras n semnale de alarmă cu privire la „groapa” de gunoi existentă în orașul nostru, chiar în centru și nu mai vorbim de zonele limitrofe, unde nici edilul, nici Poliția Locală ori alți deservenți nu ajung cu lunile.

Tocmai astăzi când ne sunt aduse la cunoștință alte zone din municipiu unde cetățenii și-au făcut un obicei de a depozita gunoiul, tocmai astăzi când urcând pe strada Fețeni, care aparține tot de municipiu, am găsit o altă „groapă„ de gunoi, tocmai astăzi și Primăria face public marele premiu obținut „pentru gestionarea eficientă a deșeurilor, confirmând, în felul acesta, eforturile continue ale administrației locale în domeniul asigurării și întreținerii curățeniei orașului”.

Care eficiență? Am publicat, în decursul a 2 ani de zile, zeci de articole dedicate problemelor cu deșeurile și curățenia în oraș, „gropi” de gunoi existente între Primăria Râmnicu Vâlcea și Consiliul Județean și gunoiul tot acolo este. Am scris despre „groapa” de gunoi de la ieșirea din oraș pe drumul care duce către Mihăești și gunoiul este tot acolo. Se publică zi de zi imagini cu gunoiul neridicat și operatorul nu este sancționat de către administrația locală.

Astăzi publicăm imagini noi cu alte „gropi” de gunoi existente în orașul nostru și care cu siguranță nu fac cinste premiului obținut. Să-i trimitem președintelui AMR nenumăratele articole? Să-i trimitem poze? Ce să-i trimitem să-i spunem că acordă premii fără a face o minimă de verifciare?

Ne dorim ca edilul să aducă premii care dovedesc efeciența administrării orașului, dar pe bune, nu pe alte criterii, și să ne mândrim cu ele noi cetățenii nu primarul Mircia Gutău. Cum putem, noi râmnicenii, să ne lăudăm către alții că am luat un astfel de premiu, când este public ce „eficiență” avem? Chiar în acest articol avem o altă dovadă. În condițiile în care luăm un astfel de premiu, dar peste 50% dintre cetățeni știm că nu-l merităm, tot peste 50% dintre noi gândim și de ce Primăria Râmnicu Vâlcea a fost premiată, adică pe criterii de „alte merite” cum ar fi că pe primar îl cheamă Gutău Mircia și la Vâlcea este maxim apreciat pentru calitățile sale incontestabile de bun manager al orașului – a dat burse la elevi, avem flori peste tot, bile, garduri, parcări, album foto…

Gala Asociației Municipiilor din România ne demonstrează an de an că nu este decât o gală în care se premiază prieteniile politice, afacerile pe sub masă dintre edili ori alte interese. Această Asociație încasează o cotizație de membru de la Primăria Râmnicu Vâlcea în cuantum de 60.000 lei anual – taxa pentru anul 2019 – și potrivit calității de membru nu am beneficiat de nimic la schimb. Nici măcar un proiect al acestei asociații în parteneriat cu municipiul. Poate taxa de membru este doar pentru plata premiului!

VEDEM REALITATEA PE CARE ALȚII NU VOR SĂ O MAI VADĂ!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.