187 total views

Consilierii municipali au respins chiar din faza de comisii propunerea primăriei de majorare a tarifelor pentru salubrizare.

ene-romprest

Scandalul dintre Primăria Râmnicu Vâlcea şi Romprest este departe de a se fi încheiat. Reprezentantul legal al operatorului de salubritate din municipiu, Gigi Ene, a venit în şedinţa de consiliu şi cu un tupeu maxim şi-a permis să ameninţe. Concret, în cadrul şedinţei de vineri 28 octombrie, reprezentantul Romprest, Gigi Ene, a ameninţat Consiliul Local si Primăria că de mâine vor încărca camioanele cu deşeuri şi vor aştepta indicaţiile Primăriei, unde să meargă cu ele. Se pare că aceşti operatori ce prestează o activitate care îi poate scoate mult mai devreme din contract, au intrat în criză, deoarece ei nu mai pot susţine pierderea.

“Am ajuns în situaţia în care depozitul de la Bucureşti, datorită hotărârii Consiliului Local nu mai primeşte deşeuri din afara municipiului, iar costurile care au fost pe tratare, suportate de Romprest, nu mai pot fi suportate în acest sens. Eu, potrivit obligaţiei pe care o am în contract, le voi colecta, le voi pune în utilajele care sunt destinate, sunt specializate pentru aşa ceva, pentru transport, şi aştept din partea Consiliului Local, a Primăriei, unde ma duc sa le tratez, unde mă duc să le depozitez. Este cerinţă legală!”

Declaraţie preşedinte de şedinţă, consilier local – PSD – Vasile Cocoş

“Noi, încă de ieri din comisii, din cele patru comisii unde am discutat acel articol (articolul TUN DE 14 MILIARDE PE CHELTUIALA RÂMNICENILOR!) am propus să respingem acest proiect”.

De peste un an de zile, publicaţia noastră dezbate subiectul ROMPREST. Astăzi, în urma tirajului de 10.000 de ziare, al publicaţiei “Timpul de Vâlcea“, distribuit ieri, 27 octombrie, în toate zonele din municipiu – Nord, Centru, Traian, Ostroveni, “Proiectul de hotărâre privind modificarea tarife colectare separată şi transport separat deşeuri menajere” NU S-A VOTAT! Râmnicenii nu vor suporta majorarea nejustificată şi insistent cerută de operatorul de salubritate Romprest.

Apreciem cu această ocazie faptul că toţi aleşii municipiului au înţeles că nu este corect să pună populaţia să plătească din cauza părţilor implicate în acest scandal. Sperăm să nu fie un simplu gest electoral.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.