248 total views

Deschidem campania de promovare a celui mai mare eveniment de marcă rock din județul Vâlcea, eveniment ce aduce laolaltă cântăreți și trupe recunoscute pe plan internațional și național.

Încet, dar sigur, se pun bazele celui de-al doilea Festival de Blues care și-a fixat destinația într-un oraș de munte, cu un peisaj de-ți taie răsuflarea și aer curat de respirat. A șaptea lună din an, luna iulie, cunoscută și luna cuptor, când căldura iese din betonul asfaltic al municipiilor și este de nesuportat, cel mai indicat este să te urici în mașină și să pornești la drum cu destinația Brezoi, județul Vâlcea. Când toți „ne tăvălim” de cald, în Brezoi domnește răcoarea pentru că orașul este înconjurat de păduri conifere.

În Țara Loviștei, care este o microregiune istorică din nordul județului Vâlcea și din care face parte și orașul Brezoi, au început pregătirile pentru evenimentul de marcă – rock „Open Air Blues Festival Brezoi – Vâlcea 2018”, ediția a doua, care promite de această dată o zi în plus de muzică ce îmbrățișează un gen ce, trebuie să recunoaștem, nu este acceptat de foarte mulți. Dar, probabil, locația foarte bine aleasă și succesul răsunător pe care l-a avut prima ediție a festivalului și nu numai, îi va aduce aproape și pe cei care nu sunt obișnuiți cu acest gen muzical.

Așadar, în acest an, oragnizatorii Festivalului, Asociația Mentor Rock în parteneriat cu Primăria orașului Brezoi, Aby Stage Bar, Asociația Sunetul Muzicii, Asociația Avangarde și Asociația Eco Lotru, în perioada 19 – 22 iulie, au pregătit 4 zile și 4 nopți de distracție maximă pe ritmuri de blues, funk, rock blues, jazz și fusion. „Open Air Blues Festival Brezoi – Vâlcea 2018”, poate fi o destinaţie de vacanţă pentru iubitorii de muzică, de frumos, de munte şi aer curat!

Louis King “The King of the Rockabilly Blues” va concerta la Open Air Blues Festival Brezoi – Vâlcea 2018

Louis King (Australia) leader of Louis King and the Liars Klub a reușit să intre în topurile australiene încă de la lansarea primului său album în 1996, căștigând tot în același an, premiul pentru cel mai bun artist în cadrul festivalului Australian Blues Music Awards. Artistul a avut onoarea să cânte de-a lungul carierei sale cu artiști desăvârșiți precum BB King, Buddy Guy, Jimmy Vaughan (fratele chitaristului Stevie Ray Vaughan) sau Screaming J. Hawkings. Stilul său original de a compune piese ce combină Rockabilly, Rock’n’Roll si Blues, a fost remarcat de publicații precum “Rolling Stone Magazine” sau “biblia” Blues-ului American, “Blues Review”. De-a lungul anilor, artistul a concertat atât în Australia, cât și în Europa, în cadrul unor festivaluri de Blues si Rockabilly renumite ca: “Great British Blues Festival”- UK, “Kwadedame Blues Festival” – Olanda sau “Screaming Festiva”l – Spania. Începutul anului 2017 îl surprinde interpretând muzica sa inconfundabilă în SUA, la renumitul festival “Viva Las Vegas”, urmat de un turneu internațional care a celebrat 20 de ani de carieră.

„Am creat acest eveniment din dorința de a veni în întâmpinarea publicului pasionat de cultura rock, cu tot ceea ce înseamnă ea. În mod categoric, nu ne adresăm doar celor împătimiți de acest gen muzical, ci tuturor celor care doresc să ia parte la un festival cu muzică bună”, a declarat Mihai Răzvan Mugescu, în calitate de organizator.

Vom reveni cu informații despre festival

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.