1,540 total views

Cel mai mare colos de salubritate – Romprest – a început curățenia de toamnă chiar în propria-i ogradă. Deși colectează gunoiul din sectoarele Bucureștiului 1 si 5, se pare că la ei în curte (n.r.sediu societății se află în sectorul1) gunoiul este neridicat de foarte mult timp și enamă un miros atât de tare că a fost simțit de o parte din acționari care cer de urgență, printr-o Convocare, să-l ridice că altfel riscă să fie blocați să mai intre în curtea societății. Să ne înțelegem, vorbim de un gunoi penal intern pentru care o partea din acționari caută o mașină specială să fie ridicat, negăsind în visteria societății achiziționată o mașină tip dubă pentru acest gunoi, deși Bogdan Adimi cred că umblă mai mereu cu o astfel de mașină, fiind autorizat de DNA să culeagă informații. Dar, mai ști!

Iată comunicatul de presă postat pe site-ul companiei din data de 18 august 2017:

“Urmare a unor apariţii în presa naţională cu privire la interesele externe ale Companiei Romprest Service SA, conducerea acesteia face următoarele precizări: Aspectele relatate de mass-media fac deja obiectul unor investigaţii interne derulate de o echipă juridică specializată, încă din luna aprilie 2017. În perioada imediat următoare Compania Romprest Service SA va întreprinde toate măsurile legale necesare pentru clarificarea situaţiei şi eliminarea oricăror posibile deficienţe interne”.

Și, într-adevăr, cele relatate în comunicat sunt reale, pentru că efectele investigațiilor interne sunt făcute publice în Monitorul Oficial al României, partea a IV-a, nr. 324/11.09.2017, unde – societatea – Compania Romprest Service – S.A. anunță – CONVOCARE – cu participarea tuturor acționarilor companiei. Astfel, acționarii Companiei Romprest Service SA au fost convocați în data de 18 septembrie 2017 la ședința Adunării Generale Ordinare a Acționarilor Romprest, cu începere de la ora 10.00.

Romprest, război intern!

Unul din acționarii majoritari, Europrest Invest, formulează o cerere prin care solicită completarea ordinii de zi a ședinței Adunării Generale Ordinare a Acționarilor Romprest, convocată pentru data de 18 septembrie 2017 cu începere de la ora 10.00, precizând faptul că punctele solicitate a fi înscrise pe ordinea de zi sunt de competența Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor și astfel, în temeiul dispozițiilor din Actul Constitutiv, convoacă Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor la data de 30 octombrie 2017, ora 10.00, cu următoarea ordine de zi:

Aprobarea angajării răspunderii patrimoniale a numiților Cosmin Alexandru Walter, Barabancea Elena, Florian Walter, Marin Necula, Detaco și a oricăror altor persoane din cadrul Societății sau în legătură cu aceasta, care se fac vinovate de prejudicierea Societății, inclusiv aprobarea inițierii de către Societate a unei acțiuni în răspundere împotriva Președintelui Consiliului de Administrație Cosmin Alexandru Walter și împotriva oricăror altor persoane din cadrul Societății pentru daunele produse Societății, prin următoarele acte și fapte, precum și oricare alte fapte care au prejudiciat Societatea.

Vă spunem doar că în conținutul Convăcării se enumără foarte multe acțiuni ale președintelui CA – Cosmin Walter ca fiind acte, fapte și operațiuni încheiate sau efectuate de acesta prin emiterea de documente ilegale, îngrădind astfel drepturile și atribuțiile lui Bogdan Adimi, în calitate de vicepreședinte CA și director general, încălcând astfel prevederile Contractului de management și Actului Constitutiv al Societății, că un membru al acționarului Detaco și președinte CA a acționat în detrimentul Societății, că directorul executiv Barabancea Elena a prejudiciat Societatea prin dispunerea, însușirea și instrăinarea unor bunuri aparținând Societății sau că acționarul Detaco cu societăți controlate de Florian Walter au efectuat acte și fapte în detrimentul societății.

Prin Convocare  se dorește din partea acționarilor votul pentru: aprobarea inițierii de către Societate de plângeri penale împotriva numiților – Cosmin Walter, Barabancea Elena, Florian Walter, Marin Necula, Detaco și împotriva oricăror alte persoane din cadrul Societății care se fac vinovate de prejudicierea companiei, împuternicirea persoanelor care vor efectua demersurile necesare împotriva persoanelor vinovate de prejudicierea societății, revocarea din funcția de președinte CA dar și de administrator al Societății a lui Cosmin Walter și numirea unui nou administrator și președinte CA nominalizat de acționarul Detaco în locul acestuia, revocarea din funcția de vicepreședinte CA dar și de administrator al societății a lui Bogdan Adimi  și numirea de către acționarul Europrest Invest a unui nou administrator și vicepreședinte CA în locul acestuia.

Romprest este o societate de salubritate cu un acționariat compus din firma canadiană Detaco Ltd, ce deține 42,7% din acţiuni, Compania Naţională Aeropor­turi Bu­cu­reşti, cu un pachet de 10%, Europrest In­vest cu 30%, Premium Ma­nage­ment Team cu 13,7% şi FirstCom LLS din SUA cu 3,5%.

Tot din Convocare ne dăm seama că acționarii Europrest Invest (30% acțiuni) – Dragoș Dobrescu, Premium Management Team (13,7% acțiuni)– Radu Budeanu, Compania Națională Aeroporturi București (10% acțiuni) și FirstCom LLS din SUA cu 3,5%, vor lua deciziile de schimbare a celor care au prejudiciat compania în care sunt acționari și implicit fiind și ei prejudiciați.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.