232 total views

…..să iasă la prima lor conferință de presă, pentru a da publicității evaluarea unui an de activitate, chiar dacă acesta nu a fost în totalitate sub conducerea lor.

Astfel, conducerea Inspectoratului de Poliție Vâlcea a susținut astăzi o conferință de presă în cadrul căreia a dat publicității informațiile principale activității inspectoratului pentru anul 2018, activitate sintetizată într-o evaluare/bilanț. Activitățile desfășurate de polițiștii IPJ au vizat: creşterea gradului de siguranţă şi protecţie pentru cetăţeni prin protejarea persoanei, protejarea patrimoniului, siguranţa stradală si siguranţa rutieră; prevenirea şi combaterea infracţionalităţii organizate şi transfrontaliere, destructurarea grupurilor/grupărilor infracţionale; asigurarea climatului de legalitate a mediului de afaceri prin combaterea evaziunii fiscale, contrabandei, corupţiei, contrafacerii de mărfuri, a infracţiunilor din domeniul achiziţiilor publice precum şi prin protecţia intereselor financiare ale Uniunii Europene, dar și asigurarea resurselor umane, a mijloacelor materiale, financiare şi informaţionale necesare dezvoltării şi menţinerii capacităţii operaţionale a Poliţiei Române.

Mass-media a fost informată despre demersurile instituției, în ceea ce privește modernizarea parcului auto, dar și despre solicitarea fondurilor alocate la nivel de instituție în cuantum de 200.000 lei, pentru diverse reparații la anumite posturi de poliție de pe raza comunelor care aparțin județului. Conducerea a făcut vorbire și despre cele 2 proiecte care sunt în stadiul de evaluare pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile pentru sediile Polițiilor Municipiului Râmnicu Vâlcea și Băile Olănești, susținând că în momentul de față au fost deja formulate cererile de finanțare în cadrul Proiectului POR 2014 – 2020 la filiala Sud-Vest Oltenia, pentru modernizarea în vederea creșterii eficienței energetice a clădirilor celor două subunități de poliție amintite.

Despre evoluția fenomenului infracțional, criminalitatea asupra patrimoniului, economico-financiară ori stradală, activități de urmărire ori siguranță rutieră, puteți afla mai multe din documentul atașat acestui material informativ. În același document pot fi citite și obiectivele pe care Inspectoratul de Poliție Vâlcea le are în vedere pentru anul 2019.

În speranța că actuala echipă va mai susține și alte conferințe de presă și că aceasta nu a fost nici prima și nici ultima, observând că jurnaliștii au foarte multe întrebări de adresat mustrându-i chiar că sunt „săraci” în a da detalii pe un subiect sau altul, așteptăm cu interes și alte invitații, dar mai ales să fie prezenți pentru lămuriri și ceilalți șefi de poliție, respectiv Rutieră – Ioniță și de la Municipiu – Neghină ori alte structuri pe care le aveți și sunt coordonate de polițiști cu putere de decizie. Prin rotația acestora considerăm că aceste conferințe, domnule Iana Cosmin, sunt importante prin prisma faptului că sunt multe lucruri de lămurit. Jurnaliștii prezenți astăzi v-au semnalat acest lucru.

Deschide document – bilant ipj vl – 2018 FINAL

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.