207 total views

Când justiţia îşi face de cap în România. O famile de rromi cu 19 copii minori a ajuns pe drumuri din cauza unor magistraţi plini de zel care au decis demolarea unei case cu etaj pentru recuperarea unor cheltuieli de judecată, rezultate în urma unui proces ce s-a derulat pe parcursul a 10 ani. Suspect este faptul că familia respectivă a fost ,,executată” la foc automat cu o zi înaintea procesului de suspendare a executării silite. Magistraţii Judecătoriei Vâlcea au dărâmat casa pentru suma de 220 milioane de lei vechi, echivalentul cheltuielilor de judecată.

Rromii au încercat să plătească, dar fosta propietară a preferat calea instanţei

Magistraţii din Vâlcea dau decizii ,,trăznite”. O familie de rromi din cartierul Căzăneşti, Râmnicu Vâlcea, a fost victima unor interese imobiliare meschine, înlesnite de  magistraţii vâlceni. Familia de rromi Antela Alexandru si Ion Stan, din cartierul Cazanesti, au trăit clipe de coşmar marţi dimineaţă când s-au trezit cu buldozerul în pereţii casei. Bătrâna care avea grijă de cei 19 nepoţi nu a apucat să-şi ia lucrurile din casa făcută fărâme sub ochii ei, deşi casa era construită în deplină legalitate.
Nebunia a pornit de la o neînţelegere cu fostul proprietar al terenului Ionescu Felicia. Aceasta  a vândut în 1984  o suprafaţă de teren de 250 mp familiei Antela Alexandru şi Ion Stan. În 1990, proprietara terenului a declarat că suprafaţa de teren este mult mai mare şi a cerut diferenţa de bani în instanţa de judecată pe motiv că actualii proprietari refuză să achite şi restul sumei. Vecinii susţin că rromii au încercat să plătească, dar fosta proprietară a preferat calea instanţei de judecată,o procedură ce a durat 10 ani. Cum era de aşteptat, fosta proprietară a terenului a câştigat procesul, iar rromii au fost puşi să plătească  toate cheltuielile de judecată, suma de 220 milioane de lei vechi. Interesant este faptul că suma respectivă coincide cu diferenţa de bani cerută de Ionescu Felicia, fosta proprietară a terenului.
Cu puţin timp în urmă, fosta proprietară a făcut o cerere de executare silită pentru recuperarea banilor, cerere pe care instanţa a pus-o în aplicare cu o zi înaintea procesului în care trebuia să se judece suspendarea executării silite. O adevărată performanţă pentru magistraţii vâlceni, care au dat ca termen de judecată unei cereri de suspendare a  executării unei hotărâri judecătoreşti rămasă definitiva si irevocabila  a doua zi dupa ce casa a fost dărâmată.

Am 19  minori în casa asta, dintre care şase merg la şcoală la Vâlcea, la nr.4

La fel de interesant este şi faptul că respectiva doamnă a specificat că imobilul poate fi demolat deoarece este interesată doar de teren, ceea ce s-a şi întâmplat. Într-un ritm extrem de rapid, firma desemnată de instanţă pentru demolarea casei şi-a trimis buldozerul la Căzăneşti,  la prima oră a dimineţii . Excesul de zel a fost atât de mare încât proprietara nu a apucat să-şi recupereze niciun bun din casa proprietate personală bombardată de buldozer.
Femeia a declarat că-i va pune să plătească bunurile distruse, dar şansele de reuşită sunt foarte mici ţinând cont de faptul că în cei 10 ani de procese nu a reuşit să-şi apere cauza.
,,I-am rugat să mă mai păsuiască o zi, că mâine am proces, dar nu au vrut, au băgat buldozerul în casă. Uitaţi cum îşi bat joc de mobila cumpărată pe banii noştri. Toţi copiii merg la scoală. Am 19  minori în casa asta, dintre care şase merg la şcoală la Vâlcea, la nr.4. Eu ce fac acum, unde- i duc?”, s-a plâns bunica celor 19 copii.
Jandarmii prezenţi în curtea casei, pentru evitarea unui conflict, au apelat la conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea, un efort inutil deoarece  doar 6 din cei 19 copii aveau acte de identitate.
Specialiştii Direcţiei au poposit la faţa locului, dar au specificat că nu au soluţii pentru toţi cei 19 copii, deoarece un centru de copii nu este tabără de vară unde laşi copiii în vacanţă, trebuiesc îndeplinite anumite condiţii.
Cât de moral a fost gestul completului de judecată care a permis abuzul contează mult mai puţin comparativ cu puterea oferită tagmei magistraţilor, o categorie socio profesională aflată deasupra legii.
Reporterul TV Vâlcea 1 Jana Zdreală a fost martorul acestui grav abuz comis de justiţia vâlceană, cei interesaţi pot viziona abuzul  pe sit-ul televiziunii, imaginile filmate sunt de coşmar.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.