228 total views

Ministrul Mediului – Grațiela Gavrilescu a ținut să informeze, prin intermediul mass-media, că populația din Măldărești nu poate fi pusă într-o situație în care să fie evacuată sau să li se întâmple alte nenorociri.

”Pentru că s-au făcut declarații în presă că la depozitul de la Măldărești s-ar fi putut depune într-o perioadă anterioară substante radioactive, vreau să liniștesc pupulația județului Vâlcea și cu precădere populația comunelor limitrofe, comunei Măldărești și a tuturor celor care locuiesc în Măldărești, că determinările făcute astăzi de dimineață, unitatea mobilă trimisă de la București și cu echipamentul mobil care a putut să înregistreze să facă determinări pe radioactivitate, până la ora aceasta nu s-au înregistrat depășiri în domeniul radioactivității, asta însemnând că s-au făcut determinări pe toată circumferința depozitului. S-a făcut buletin de analize pentru monoxid de carbon, hidrogen sulfurat, anoix, amoniac, etc.,. Până la sfârșitul săptămânii vom face această monitorizare a calității aerului, inclusiv monitorizare pe partea de radioactivitate, astfel încât, să fim liniștiți că nu sunt depășiri ale condițiilor valorilor limitei maxime admisibile. Autolaboratorul ISU Vâlcea a făcut determinări și nu s-au constatat depășiri de emisii și nici pe radioactivitate. Anul trecut, s-au mai făcut determinări și a fost prezentat un proces-verbal din care reiese că nu au fost depășiri și că nu s-au înregistrat pe partea de radioactivitate nici un fel de probleme. În acest sens, transmit populației din Măldărești că nu este problema de a fi puși într-o situație în care să fie evacuați sau să li se întâmple alte nenorociri.

Din vizita în teren a ministrului Gavrilescu reiese faptul că agentul economic SC Sacomet SA, prin Nicolaescu Florian administrator, nu a îndeplinit condițiile conform legii. Când mi-am permis să scriu că acest individ este certat cu legea, am fost înjurată, amenințată cu plângeri penale și mi s-a pus în vedere să am grijă ce scriu. În articolul de mâine 30 august vom reveni cu ceea ce a spus ministrul Gavrilescu despre Florian Nicolaescu și ce urmări pot avea toate controalele pe care le-a dispus în urma vizitei de astăzi la Măldărești, împotriva acestuia. Vom reveni cu amănunte și despre gunoiul depozitat de adminstrația din Prundeni pe malul Oltului, lângă Zăvideni. Și această situație trenează de foarte multă vreme, iar Garda de Mediu Vâlcea a fost la fel de incompetentă pentru a lua măsurile necesare ce se impuneau și încă se mai impun.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.