137 total views

Ca urmare a unor critici recente la adresa proiectului de extindere a clădirii Primăriei şi de realizare a “Ghişeului unic pentru cetăţean”, doresc să fac precizarea că sistemul ”ghişeului unic” este folosit în toate administraţiile moderne din întreaga lume, având drept scop eliminarea birocraţiei, facilitarea actului administrativ, precum şi o mai mare transparenţă a administraţiei locale.

În ceea ce priveşte municipiul Râmnicu Vâlcea, nu cred că situaţia actuală – în care cetăţeanul trebuie să meargă la trei sau patru sedii din oraş ale administraţiei locale, fiecare găzduind un departament distinct, pentru a obţine o adeverinţă sau pentru a plăti o taxă – este una care să convină cuiva.

Mai adaug că acest ”Ghişeu unic” va funcţiona cu acelaşi număr de funcţionari publici, el nepresupunând angajări suplimentare.

Cât priveşte forma eclectică pe care viitorul sediu central al adminstraţiei locale municipale îl va avea, vreau să subliniez că el este conceput la sugestia arhitecţilor vâlceni, care au considerat potrivită şi inedită îmbinarea stilului neoclasic al vechiului sediu cu o structura modernă, din sticlă, caracteristică secolului XXI. Este, evident, doar o propunere, tocmai de aceea acest proiect a fost lansat în spaţiul public şi aşteptăm cu interes observaţiile şi recomandările cetăţenilor.

Îi asigur pe cei reticenţi la adresa acestui proiect că demersul investiţional – parte din pachetul de peste 100 de proiecte din portofoliul municipiului pentru perioada 2014 – 2020 – este unul favorabil doar cetăţeanului Râmnicului şi nu are alte scopuri ascunse.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.