327 total views

Directorul Asociaţiei Zona Metropolitană, suspendat din funcţie.

Liberalul Marius Sima, directorul Asociaţiei Zona Metropolitană Râmnicu Vâlcea a fost suspendat, ieri 23 martie, din funcţie şi înlocuit cu social democratul Gheorghe Salomia, prin votul celor 13 primari prezenţi la şedinţa Asociaţiei, majoritatea liberali. Sima a fost acuzat de management defectuos, cheltuirea nejustificată a fondurilor, dar şi de neînregistarea Asociaţiei la judecătorie.

Liberalul a primit timp de un şi ceva un salariu de 45 milioane de lei vechi, fără a se achita de obligaţiile prevăzute în contract. Cei 13 primari prezenţi la şedinţă au considerat că Sima a cheltuit banii nejustificat şi au votat suspendarea lui până la realizarea unui audit.  Liberalul a cheltuit într-un singur an 357.000,00 lei, 76.500 lei reprezentând cotizaţiile celor 18 membrii cu drepturi depline ai Asociaţiei. Pentru deplasările inutile în teren, Sima a cheltuit 60 milioane lei vechi, 70 milioane de lei vechi au fost daţi unor ,,terţi” pentru servicii nespecificate, alte 60 milioane lei vechi au fost aruncaţi pe materiale, fără o denumire exactă. Primarii au cerut explicaţii, dar Sima nu a avut nici atunci un răspuns concret, spunând doar că banii au fost daţi pe consultanţa oferită la sediul primăriilor. Sima a primit lunar 45 milioane lei, dar nu a fost în stare să înregistreze Asociaţia, să-i dea o formă legală de funcţionare. Vinovăţia fiind mai mult decât evidentă, primarii se aşteptau ca Sima să-şi dea demisia, minunea nu s-a întâmplat şi au fost obligaţi să-l suspende din funcţie în speranţa că în acest timp liberalul va avea bunul simţ să-şi depună demisia. După şedinţă, Sima a declarat presei prezente că va da Asociaţia în judecată şi va câştiga procesul.

Fără acordul lui, Gheorghe Salomia a fost ales să conducă Asociaţia, pentru o perioadă şi cu un salariu de 1500 de lei şi nu 4500, cât a avut Sima.

 

 

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.