501 total views

Ziaristul Nicu Cismaru, candidatul Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) la funcția de primar al comunei Păușești Măglași, ni se destăinuie

nicu-cismaru

“N-am vrut să fac politică și am reușit, ani de zile, să fiu detașat de ea, cu toate că am fost curtat de mai multe partide politice. Am intrat în Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) din necesitatea de a fi sprijinit în campania pentru recâștigarea primăriei comunei Păușești-Măglași și repunerea ei în slujba cetățenilor. Este un partid proaspăt înființat pentru clasa de mijloc, din care majoritatea dintre noi facem parte. Nu este al lui Voiculescu, cum încearcă unii să spună, chiar dacă se numește umanist. Acest partid a preluat ideile umaniste și promovează meritrocrația. Acest argument a fost suficient pentru determinarea mea de a îmbrățișa această doctrină. Este condus de niște oameni remarcabili, numindu-l aici pe Ioan Ghișe, un senator extrem de incomod chiar și pentru partidul din care a făcut parte. Filiala județeană este condusă de Gheorghe Nicolae, la fel de incomod în spațiul politic vâlcean.

Pe acest om l-am cunoscut în urmă cu vreo cinci ani, când era președinte executiv la PC. A fost executat mișelește chiar de oamenii partidului, în frunte cu Alexandru Dediu, actualul primar al comunei Păușești Măglași. Atunci am cunoscut adevărata față a lui Dediu, un om de o calitate îndoielnică, care a vândut PC-ul intereselor partinice. Nu avea dreptul să facă acest lucru deoarece filiala locală era construcția lui Gheorghe Nicolae, pentru care și-a sacrificat banii, timpul și familia.

Câți dintre noi ar mai face acest lucru în zilele noastre? Răspunsul este: tot Gheorghe Nicolae. Tot el este cel care a înființat filiala județeană a Partidului Puterii Umaniste (social-liberal). A plecat de la nimic și iată-l deja conturând un partid, care va avea multe de spus la aceste alegeri locale și mai ales la cele parlamentare. Am avut ocazia să fiu alături de acest om și să-l sprijin în campania alegerilor din 2012, când a câștigat funcția de primar al comunei Boișoara. I-am admirat forța, capacitatea uluitoare de asimilare într-un timp record a textelor de lege, intransigența, spiritul de organizare și multe alte calități care, din păcate, lipsesc multora dintre noi. I-am urmărit apoi evoluția în cei patru ani de mandat, în care a reușit să facă dintr-o comună obscură din nordul județului, în care înnotai în noroi, o perlă a Țării Loviștei.

S-a bătut cu mafia locală a lemnelor și, în ciuda avalanșelor de plângeri penale, pe care presa, plătită la acea vreme chiar de mafioți, le dădea drept reale și îl alinta ”impostor, penal”, etc., primarul a reușit o victorie răsunătoare. Am admirat această perseverență, tenacitate și dăruire pentru binele concetățenilor săi care acum regretă că nu mai vrea să candideze pentru un nou mandat. Toate aceste aspecte, pe care am ținut să le relatez, constituie exemple suficient de motivante pentru un om care vrea să se implice în bunul mers al unei localități. Eu sunt unul care nu are pretenția că le știe pe toate. Mă adaptez ușor la orice problemă și caut cea mai bună soluție pentru rezolvarea ei. Consider că munca într-o primărie nu se face de unul singur, ci numai în echipă.

Deciziile se iau numai după un consult cu specialiștii, după o analiză minuțioasă în care se pun în balanță avantajele și dezavantajele acelei decizii pentru comunitate. Identificarea problemelor cu care se confruntă cetățenii și rezolvarea lor, sunt cele mai importante atribute ale unui primar. Un primar nu trebuie să stea în birou decât atât cât trebuie să rezolve problemele birocratice. El trebuie să fie mai tot timpul între cetățeni implicându-se activ în problematica lor. Acolo unde sunt lucrări în desfășurare, primarul trebuie să urmărească atât termenele de execuție cât și calitatea lor și să ia măsuri atunci când constată deviere într-un sens sau altul. Sunt multe lucrări într-o comună care se pot face cu locuitorii, astfel că procedând la angajarea acestora pe domeniile lor de pregătire, primarul crează locuri de muncă.

La Păușești Măglași, primarul Alexandru Dorel Dediu nu se poate lăuda cu realizări notabile în cele două mandate consecutive pe care le-a vut. A asfaltat câteva străzi de mântuială, în așa fel încât numai după câteva zile pământul a ieșit prin asfalt. Lipsesc trotuarele în comună, lipsesc șanțurile betonate care să dirijeze apa pluvială spre gurile de scurgere, lipsește iluminatul public în satele componente, lipsește canalizarea, apa potabilă, etc. Dacă cetățenii din Păușești Măglași mă vor vota, toate aceste neajunsuri vor dispărea. Nu se va mai face diferența dintre Vlădești și Păușești, ba chiar vom fi invidiați de cei din Vlădești, pentru că am niște planuri frumoase și interesante pentru o dezvoltarea durabilă și armonioasă a acestei localități. Nu voi angrena fondurile localității, ci pe cele comunitare în baza unor proiecte.

Ambiția mea este ca în patru ani de mandat să schimb fața comunei Păușești Măglași și să aduc zâmbetele de satisfacție și mulțumire pe fețele locuitorilor. Sunt un proaspăt locuitor al comunei și vreau să locuiesc într-o localitate frumoasă cu oameni frumoși, care peste patru ani se vor mândri cu realizările primarului lor. Părerea mea este că pentru a fi edilul unei localități, trebuie să te sacrifici pentru locuitorii acelei localități. În comuna Păuşeşti Măglaşi cetățenii s-au sacrificat pentru edil sau au fost sacrificați. Eu vreau să schimb acest lucru. Ştiu și pot să le fac o viață ușoară, să le aduc un plus de civilizație și confort, concetățenilor mei. Am o echipă de consilieri tineri și energici pe care mă voi sprijini în realizarea tuturor proiectelor și nu-i voi dezamăgi”.

 

Distribuie

Un comentariu

  1. Succes! Nicu Cismaru este omul potrivit pentru funcția de primar al comunei Păușești-Măglași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.