347 total views

Magnatul gunoaielor din Horezu a plătit pentru a spune singur ce ilegalități face

Pentru o ”informare corectă”, Florin Nicolaescu, administratorul SC Sacomet SA, o societate cu o activitate defectuoasă mediului, a plătit un drept la replică ce-l încriminează. Pe banii lui, magnatul gunoaielor oferă explicații în care se îngroapă, la propriu!

Declarație marca Nicolaescu

”…. sunt atacat că am depozitat gunoiul în curtea societăţii. Fals! Într-adevăr, aşa cum reiese din poze, acolo au fost depozitate temporar cartoane şi sticle pentru a fi băgate în presă. Noi avem presa în curtea societăţii”.

Da, ne-a informat chiar foarte corect, recunoscând că depozitează într-un loc neautorizat, presa fiind în curtea societății care are o altă adresă decât ceea a depozitării gunoiului colectat. Gunoiul depozitat ilegal se află pe strada 1 Decembrie, iar presa pentru materialele reciclabile se află la sediul societății din strada Florilor nr. 1. Nicolaescu ne mai informează corect, recunoscând că are depozitat pe pământ cartoane și sticle, ceea ce este total ilegal! Acestea sunt materiale reciclabile și nu se depozitează pe pământ. Indiferent ce spune Nicolaescu, legea interzice depozitarea la sol, iar Agenția de Mediu nu va elibera niciodată o autorizație în acest sens. Clar, depozitarea este ilegală neexistând o autorizație. Mai mult, astfel de reciclabile se depozitează pe o platformă betonată, delimitată și chiar împrejmuită și mai ales pe un teren cu acte în regulă pentru așa ceva, adică, un depozit autorizat, nu o curte privată. Garda de Mediu, în urma articolului plătit trebuie să îi dea, persoanei fizice Nicolaescu, amendă pentru depozitare ilegală prin propria-i mărturie. Pe ce spuneți dumneavoastră, domnule Nicolaescu, sunteți ilegal!

Altă declarație marca Nicolaescu

”Eu spun că nu mi s-a dat amendă pentru că nu există temei legal. Că dacă eram certat cu legea poate trebuia să fiu la puşcărie…vreau să fac o precizare clară, nu depozităm gunoiul în curtea societăţii! Pot prezenta organelor abilitate, oricând, contracte cu gropi de gunoi din Deva şi Târgu – Jiu” a declarat Nicolaescu”…. în ”informarea corectă”.

Tot Nicolaescu ne informează corect că cei care trebuie să-l amendeze ori sunt pe mână cu el ori le este frică de el. Dovezile pe care le-am prezentat ca fiind ilegal ceea ce face au un temei foarte legal pentru a primi amendă și poate chiar mai mult. Deci, ne informează că are autoritățile de partea lui și când spunem asta ne referim la Poliția Locală Horezu, dar și Garda de Meu Vâlcea care nici până astăzi nu a mai fost la fața locului, nu l-a amendat, nu a verificat măsurile impuse, efectiv nu face nimic împotriva societății Sacomet. Ne informează că el face legea! Mai susține că are contracte cu gropi de gunoi. Atunci, de ce nu ați dus gunoiul colectat direct la groapă și a trebuit să-l depozitați pe terenul privat, în Horezu, lucru sesizat și de conducerea Primăriei și de Garda de Mediu Vâlcea? De ce nici până astăzi nu ați igienizat zona? De ce nu i-ați dat ”colegului jurnalist” spre publicare, ca și informare corectă, contractele de depozitare? Demonstrați cu acte, stimabile, nu mai intoxicați cititorii care știu să facă diferența între un articol documentat și unul plătit. Să vă fie rușine că aveți tupeul să mințiți oferind ”informare corectă”.

Ce a scris publicația noastră

”Vineri am fost sesizați în legătură cu faptul că societatea Sacomet, din colectarea gunoiului de la comunele unde are contracte, a transportat gunoiul menajer și la depozitat pe un teren proprietate privată, teren ce se află lângă râul Luncavăț. Am verificat cele sesizate și am constatat că pe o suprafață de aproximativ 100 mp erau depozitate gunoaiele colectate”…”Noua locație de depozitare a deșeurilor colectate, de la UAT-urile cu care acesta are sau nu contracte încheiate și în urma închiderii depozitului neconform de la Măldărești, este pe o proprietate deținută de Nicolaescu, chiar în centrul Horezului”…
Deci, unde am spus noi, domnule Nicolaescu, că depozitați gunoiul în curtea societății? Muntele de gunoi care se vede din imagini, depozitat ilegal, reprezintă carton și sticlă? De ce ați acoperit cu folie tonele de gunoi? Pe cine credeți că prostiți? Minciuni după minciuni! Rușine să vă fie!

Colectare fără depozitare

În perioada 16-30 iulie, nu are depuneri, dar are colectări. Colectează cu o mașină și depune cu alta. Face transfer la el în curte, ceea ce este interzis, iar zeama rezultată din gunoiul menajer a afectat deja solul. În acest sens, solicităm organelor de control abilitate să verifice la societatea Sacomet intrările la un depozit autorizat. Prin imaginile atașate articolelor anterioare, am demonstrat că Nicolaescu are în curtea proprietate privată, stație de transfer ilegală, depozitând deșeurile colectate direct pe pământ. Deci, nu a beneficiat de un depozit autorizat și nu poate justifica colectările pe care le-a făcut, unde le-a dus, în perioada 16-30 iulie și nici după. În toată perioada menționată, mașina societății se ducea în comune, colecta, după care ajungea în curtea proprietate privată, o descărca pe blat, iar de aici începe ilegalitatea pe care ne-o prezintă în articolul plătit, chiar Nicolaescu.

Depozitare fără autorizație într-o curte privată!

Dovediți intrarea la depozit, dacă aveți, dar cu mașina de colectare! Luat la bani mărunți, cum se spune în popor, Nicolaescu se va îngropa în propriile minciuni. Infracțiunile legate de mediu produse de magnat sunt vizibile, iar Garda de Mediu Vâlcea nu ia atitudine.

Atașam din nou imaginile care fac dovada depozitării ilegale a deșeurilor colectate

Sunt acestea reciclabile?

Gunoiul colectat ascuns sub folie

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.