188 total views

PNL a preferat să se pună la adăpost sub un brand – Klaus Iohannis şi a unui concept frumos – un mare partid de dreapta. Astfel, şefii de organizaţii au şters cu buretele eşecul de pe 25 mai, dar şi pe Crin Antonescu. Nu trebuie să uităm că după 1989 „Dreapta” a avut un singur mare partid şi acela a fost partidul prezidenţial al lui Traian Băsescu – PDL. Iar cel mai important om de dreapta din ultimii douăzeci de ani a fost Corneliu Coposu, cu cel mai articulat şi autentic mesaj.

În rest, „Dreapta” a fost mai mereu fărâmiţată, orgolioasă şi gălăgioasă. Un „independent” relativ necunoscut, Klaus Iohannis, ar trebui desăvârşească în câteva luni ce s-a început în urmă cu mai bine de zece ani prin formarea Alianţei Dreptate şi Adevăr. Iohannis nu reprezintă, deocamdată, o garanţie, o certitudine. Mesajele sale sunt necunoscute, simpatia faţă de el vine din antipatia masivă împotriva PSD. Nu ştim care este echipa sa, pe cine are alături, cu cine se sfătuieşte, ce proiect are pentru România. Până unde este dispus să facă compromisuri pentru a ajunge preşedinte.
Ca şi celebrul personaj creat de Ian Fleming, Klaus Iohannis a pozat de la început în salvatorul misterios. În salvatorul dreptei, al PNL, al celor se opun ca Ponta şi PSD să preia puterea totală în România. Un fel de Traian Băsescu din 2004, apărut pe ultima turnantă a bătăliei pentru Palatul Cotroceni.

Pentru electorat, Klaus Iohannis este primarul din Sibiu, un bun administrator. Nu e de stânga sau de dreapta. L-ar vota ipotetic şi cei din Constanţa şi cei din Iaşi, dar şi cei din Timişoara. Sibiul e un oraş frumos, de ce să nu arate şi celelalte la fel? În plan politic e ca agheasma, nu a făcut nici rău, nici bine. Nu ai ce să-i reproşezi, să ai resentimente faţă de el. „Probabil, am fost un pic liberal înainte de a deveni membru al PNL”, mărturisea primarul la înscrierea în partid. Iar Antonescu l-a cocoloşit de la început, prezentându-l drept posibil preşedinte, premier, guvernator de regiune. Orice

mai mult pe gandul.info

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.