398 total views

Odată cu revenirea lui Mircia Gutău la conducerea Primăriei am crezut că se vor pune în ordine multe chestiuni acolo. Și asta pentru faptul că Mircia Gutău este un om hotărât, un lider autentic, un om cu spirit de luptător, care nu se împiedică de nici un fel de problemă. Cel puțin așa era acum vreo 10 ani.

Mircia Gutău se declară ÎNVINS!

Văzându-l în campania electorală, cât de dornic și ambițios este să vină iar la conducerea municipiului, am avut senzația că anii petrecuți în pușcărie l-au întărit, l-au călit și l-au făcut un om în fața căruia nici o încercare a vieții nu mai este prea mare. Dar, ieri, în ședința Consiliului Local, am văzut un alt Mircia Gutău. De data aceasta unul clasic omniprezent în primăriile din România, unul învins de sistem care se ascunde în spatele actelor încheiate de alții și a deciziilor luate de predecesorii lui. Recunoaște, fără nici o umbră de voință în a pune lucrurile în ordinea firească, că nu are ce face, iar cei dinainte sunt de vină. Susține că el poate să facă acum un singur lucru, să plătească! Mai mult, Mircia Gutău solicită să i se voteze angajarea unui avocat specializat care să sprijine Municipiul Râmnicu Vâlcea. Ne întrebăm, când vreodată Mircia Gutău, pentru a rezolva o problemă care este în mâna lui, a cerut ajutorul altora cum ar fi acum, un avocat? În campania electorală, de acum un an, mesajul transmis de edil a fost că va pune lucrurile în ordine, dar de fapt face o mare dezordine și la propriu și la figurat. Referitor la Romprest, a declarat că dacă va constata vicii în contractul de salubritate și consideră că este în dezavantajul municipiului, îl va rezilia imediat, fără nici o ezitare! Dar, după un teatru mic și ieftin făcut în primele luni de mandat, în care efectiv l-a obligat pe operator să-și facă stație de sortare, că altfel îi reziliază contractul, după ce i-a acordat, cum a declarat, tot sprijinul necesar, iar acesta nu a avut nici un stres cu privire la ”obligațiile și condițiile” impuse, constatăm că Mircia Gutău se declară ÎNVINS!

Iată, acum, la un an de la cele declarate mai sus, descoperim că:

– Mircia Gutău își declină competența și cere o colaborare cu un avocat specializat să apere Municipiul Râmnicu Vâlcea;
– Mircia Gutău se apară cu “greaua moștenire” și aruncă vina pentru ceea ce se întâmplă acum în contractul cu Romprest pe vechea conducere;
– Mircia Gutău nu mai ia decizii și nu mai rezolvă (cu excepția părculețelor de joacă pentru copii), nimic afirmând mereu că nu are altă soluție;
– Mircia Gutău nu mai “iese la bătaie” cu acest operator în interesul municipiului pe care îl reprezintă, cu toate că soluția este în mâna lui pentru că acest operator depinde doar de stația de compost a municipiului;
– Mircia Gutău recunoaște public că nu are ce face în problema Romprest și se pregătește să plătească despăgubiri colosale către această firmă, aducând astfel prejudicii grave bugetului municipal.
Când vreodată, în vechiul mandat al lui Mircia Gutău, un simplu operator putea să facă așa ceva? Ar fi permis Mircia Gutău unui operator, oricare ar fi fost el, să-l umilească în așa mod evident? Ceea ce nu știe multă lume este că deși Mircia Gutău are soluția la îndemână, îi este frică să o ia.

Ce poate face edilul și nu face!

Le poate rezilia de îndată contractul fraudulos de la stația de compost, iar în condițiile în care rămân fără zona de transfer și Romprest nu mai poate continua contractul, edilul poate să îi execute imediat încasând scrisoarea de garanție depusă pentru buna executare a contractului în valoare de 2 milioane lei. Cu acești bani, Mircia Gutău are oportunitatea să plătească alt operator care să facă ceea ce Romprest nu poate, nu a putut și nu va putea niciodată. Astfel, Romprest pleacă cu coada între picioare din oraș, iar procesele deschise de societate în instanță împotriva municipiului vor lua o altă întorsătură. Dar, probabil că așa ar fi procedat Mircia Gutău de acum 10 ani, când i-ar fi arătat operatorului cine este primar în Râmnicu Vâlcea. Mircia Gutău de astăzi se luptă cu o mână de consilierii în Consiliul Local. Atât! El se declară învins de un operator și așteaptă să-i fie blocate conturile.

Concluzia!

Mircia Gutău de astăzi ia banii de la reparații străzi, de la bursele pentru elevi, de la investiții, poate și de la protecție și asistență socială și îi plătește ca despăgubire unui operator, ascunzându-se în spatele uzualelor expresii folosite de el zi de zi “nu am ce face”, “instanța a decis”, “cei care au fost înainte au greșit” …și aprobă astfel în continuare greșelile. Deci, implicit Mircia Gutău și el greșește!

Și potrivit unui comentariu, ce poate fi titlul următorului articol, ”până și gunoierii ne fac”, încheiem spunând că, nici Mircia Gutău nu mai este ce-a fost …!

 

 

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.