72 total views

Oameni din câmpul muncii vâlcene, care astăzi pot deveni pensionari, vor să beneficieze de completarea Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice și anume – avantajul la pensionare al tuturor celor care au locuit sau locuiesc de cel puțin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă, avantaj de care beneficiau doar cei din Baia Mare, Copșa Mică, Târgu Mureș, Slatina, Turnu Măgurele, datorită deputatului Neață (atenție, nu beneficiază încă!) vor beneficia și vâlcenii.

Ei, o promovare, în presa locală, mai mare pe acest amendament nu a fost de când Vâlcea are parlamentari și fac amendamente. Totuși, într-un articol dedicat de publicația noastră, prin prezentarea obiectivă, întregului demers, spuneam : …”așteptăm finalul, pentru că lipsește cea mai importantă parte din textul de Lege. Abia atunci îi dorim deputatului să se bucure cu adevărat de succesul obținut”.
Astăzi, observăm că deputatul Neață ori a uitat să ducă până la capăt ce a început ori muncește de zor la întocmirea documentației pentru ca amendamentul la lege să fie aplicabil celor care astăzi doresc să beneficieze de avantajul pensionării cu doi ani mai devreme.

Contactat telefonic, directorul Andreescu Gabriel de la Casa Județeană de Pensii, ne-a spus că ”într-adevăr sunt cetățeni care solicită să se pensioneze dorind să beneficieze de vârsta standard de pensionare cu doi ani fără penalizare, numai că trebuie să le refuz cererile deoarece legea nu se aplică, neexistând normele”. Și uite așa se găsesc astăzi undeva până la 100 de astfel de cereri, iar viitorii pensionari sunt foarte supărați din această cauză și se gândesc să se adreseze instanței, majoritatea neînțelegând că vina o poartă deputatul Neață și nu directorul Casei de Pensii Vâlcea. Dacă deputatului Neață ”i s-a urcat la cap” succesul și s-a pus pe tânjeală, se pare că se va îmbogății cu ceva procese, dacă viitori pensionari vor face pasul către instanța de judecată. Pentru a aduce mai multe lămuriri, am încercat să obținem o declarație de la parlamentarul vâlcean, dar nu a răspuns la telefon.

”Promisiunea este capacitatea de a dezamăgi oamenii”

Concluzia!

Cei care astăzi solicită pensionarea la limita de vârstă, cu doi ani de zile fără penalizare, nu pot beneficia de textul legii deoarece conform HG 257/2011 – nu există Normele de aplicare a prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, adică, lipsește lista cu Unitățile Administrativ-Teritoriale (Sistemul Informatic al Registrului Unităților Teritorial – Administrative – S.I.R.U.T.A.) cuprinse în zona de 8 Km în jurul localității Râmnicu Vâlcea și a localităților componente, iar din această cauză nici Evidența Populației nu poate să le elibereze acestora adeverința necesară (vezi Anexa 5 la norme).

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.