130 total views

În urma precipitaţiilor din ultimele zile s-a întâmplat ca apele pluviale să se infiltreze prin acoperişul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, afectând o parte din saloanele aflate la ultimul etaj. Acest eveniment, pe care nu l-a dorit nimeni, i-a aferit prilejul patronului bisăptămânalului „Ziarul de Vâlcea”, să-şi satisfacă umorile vitriolate faţă de preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, dr. ing. Ion Cîlea revenind până la a copia cuvânt cu cuvânt un alt articol publicat în nr. 734 din 17-20 ianuarie 2013. În respectivul articol am fost aspru „muştruluit” că am semnat un contract de execuţie a lucrărilor din cadrul proiectului „Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea” cu o firmă apropiată – citez: „băieţilor cu ochi albaştri, în condiţii de maximă discreţie, departe de ochii presei. De data aceasta, proverbiala transparenţă a şefului CJ Vâlcea a fost abandonată şi uşile au fost ferecate cu şapte lacăte”. Am încheiat citatul.

Atunci, în ianuarie, ca şi acum, în numărul 772 din 6-9 iunie 2013, autorul s-a lăsat antrenat în jonglerii cu neadevăruri, aducându-mi acuzaţii pe care nu le merit. Deşi a fost invitat, ca toţi colegii săi din redacţiile celorlalte publicaţii şi mijloace audiovizuale, autorul articolului n-a binevoit să ne onoreze cu prezenţa la conferinţa de presă organizată în data de 15 ianuarie 2013, în cadrul căreia am adus la cunoştinţă exact evenimentul de care mă incriminează Tiberiu Pârnău.
Nu este pentru prima dată când „Ziarul de Vâlcea” aruncă asupra mea valuri de mister încercând să inducă ideea implicării subsemnatului în afaceri dubioase. Degeaba i-am explicat prin alte „drepturi la replică”, în urma unor atacuri similare ce nu-i fac deloc cinste, că niciodată n-am făcut parte din comisiile de licitaţii şi că achiziţiile publice s-au efectuat în totală transparenţă.
În cazul acestui proiect prin dispoziţia preşedintelui Consiliului Judeţean nr.88 din 29 martie 2012 a fost constituită o comisie din care au făcut parte exclusiv specialişti din diferite domenii, iar achiziţia lucrărilor s-a efectuat prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), ceea ce exclude orice „dedicaţie”.
„Ziarul de Vâlcea” a făcut ceea ce patronul său a învăţat: să mă împroaşte cu noroi şi să refuleze cu tot felul de epitete şi expresii suburbane. La asemenea atacuri, dacă se vor mai repeta, nu voi mai recurge la simplul drept la replică. Mai există şi alte căi de a-mi apăra cinstea, demnitatea şi imaginea.

Dr. ing. ION CÎLEA

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.