203 total views

Angajaţii Agenţiei Judeţene a Finanţelor Publice Vâlcea (AJFP) s-au solidarizat cu colegii din alte judeţe şi au suspendat activitatea marţi dimineaţa, nemulţumiţi că Guvernul a aprobat „pe ascuns” o ordonanţă care prevede majorarea salariilor doar pentru angajaţii din Ministerul Finanţelor şi ANAF. Protestatarii susţin că muncesc la fel de mult precum colegii din structurile centrale şi că ordonanţa este discriminatorie.

foto/adevarul.ro

AJFP Valcea

Peste 100 de angajaţi ai AJFP Vâlcea au suspendat activitatea şi au ieşit în faţa instituţiei, în dimineaţa zilei de 3 noimebrie, pentru a protesta faţă de diferenţa salarială practicată de Ministerul de Finanţe şi Guvernul României prin adoptarea ordonanţei 47/2015. Începând cu 1 noiembrie 2015, toţi funcţionarii publici şi personalul contractual din Ministerul Finanţelor, ANAF şi Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice şi Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili beneficiază de 25 de clase de salarizare succesive faţă de clasa deţinută. Astfel, salariile de bază ale angajaţilor din structurile centrale vor fi majorate, în medie, cu 22%. Funcţionarii vâlceni susţin că ordonanţa este discriminatorie în condiţiile în care desfăşoară aceeaşi activitate.
Mai mult, angajaţii AJFP Vâlcea susţin că au o meserie plină de riscuri. Funcţionarii se plâng că nu puţine au fost momentele când contribuabilii furioşi au atentat la viaţa lor, dar că aceste aspecte sunt trecute cu vederea de şefi.

“Activitatea noastră nu se rezumă doar la a emite nişte înscrisuri şi a le trimite contribuabililor, activitatea noastră înseamnă multe alte acţiuni… executarea silită, sechestrul… Avem de-a face cu oameni care au eludat legea pe toate segmentele, care ne ameninţă, dar pe noi nu ne protejează nimeni. Au fost cazuri când am mers să recuperăm o creanţă iar contribuabilii ne-au alergat cu maşinile sau au pus furtunul cu apă pe noi. Am formulat plângeri penale împotriva acestor oameni, dar dacă ajungem în instanţă trebuie să ne plătim singuri avocaţi. Dacă un contribuabil e nemulţumit şi face o plângere penală împotriva noastră, instituţia nu ne apără, nu deleagă un avocat din sistemul juridic al aparatului propriu, noi trebuie să ne plătim avocatul. Pentru toate activităţile există un risc sau o răspundere şi ar fi normal ca acestea să fie remunerate”, a declarat, unul dintre protestatari.

Potrivit sindicaliştilor din AJFP Vâlcea, salariul mediu al unui funcţionar public din instituţie ajunge la 1350 de lei. După protestul de marţi al finanţiştilor, Guvernul a anunţat că majorările salariale prevăzute în OG 47/2015 nu se mai aplică.

adevarul.ro

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.