87 total views

Mihai-Razvan Ungureanu: “USL vrea cu orice pret sa puna un argat politic la conducerea STS-ului. Proiectul de lege al USL, privind trecerea STS la MAI, este neconstitutional. Simt o neliniste apasatoare, acum in an electoral. Ponta este convins ca STS ii va aduce voturi daca isi planteaza un om la conducerea institutiei care are in subordine toata infrastructura de comunicatii si informatica pentru procesele electorale.”

Premierul Victor Ponta a anuntat ca in prima zi a noii sesiuni parlamentare va depune un proiect de lege pentru ca Serviciul de Telecomunicatii Speciale sa treaca in subordinea Ministerului de Interne.

“Proiectul de lege este pregatit de mult. Este o obsesie politica veche a PSD-ului de a-si numi oamenii de partid in fruntea acestei institutii. Anul 2014 este crucial. Mizele sunt mari. CSAT, potrivit Constitutiei Romaniei, este institutia care organizeaza si coordoneaza STS. Conform legii 92/1996, rolul Parlamentului Romaniei se limiteaza doar la controlul activitatii acestei institutii, prin comisiile specializate. Ceea ce incearca astazi USL este schimbarea intregului sistem de securitate, sistem aflat in conformitate cu prevederile NATO. Este inspaimantator ceea ce se intampla, la momentul de fata, in Romania”, a transmis Mihai-Razvan Ungureanu, Presedintele Forta Civica (FC).

comunicatedepresa.ro

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.