158 total views

Chiar dacă iarna grea a început în forță, în comuna Tomșani se muncește de zor. Edilul șef este cel care coordonează toate lucrările chiar din mijlocul muncitorilor: „În aceste zile se execută în regim de urgență puntea pietonală comunală care face legătura între satele Foleștii de Sus și Bălțățești, punte care a fost afectată în urma inundațiilor din luna iunie. De asemenea, ne pregătim pentru întocmirea studiului de fezabilitate pentru cei 7 kilometri de drum care sunt de asfaltat pe teritoriul comunei prin accesarea fondurilor europene 2014 – 2020.”

Nu numai lucările privind reabilitarea și modernizarea infrastructurii drumurilor comunale sunt pe ultima sută de metri, ci și lucrările de finalizare la noul sediu al Primăriei comunei Tomșani. „La sfârșitul acestui an dorim să ne mutăm în casă nouă. Sper ca de Crăciun, într-o zi de mare sărbătoare pentru noi, acest sediu modern, construit conform normelor europene în vigoare, să fie gata. Nu mai este mult, lucrările se află aproape de finalizare. Dorim să punem la dispoziția locuitorilor comunei Tomșani nu numai o locație nouă a primăriei, ci și să restrângem cât putem birocrația,” ne-a spus primarul Dumitru Pearcu.
Comuna Tomșani are patru cămine culturale, trei dintre acestea fiind reabilitate. Urmează cel din satul Foleștii de Jos, care se află acum în faza de achiziție publică pentru lucrări: „Este cel de-al patrulea cămin și utlimul din comună care se modernizează. Celelalte trei sunt reabilitate, modernizate, conform standardelor europene. Avem multe planuri și pentru anul viitor toate ținând de modernizarea localității noastre. Ceea ce vă pot spune este că vom continua munca pe care am început-o cu 25 de ani în urmă, când am fost ales pentru prima dată primar al acestei comune”, ne-a mai spus edilul șef al comunei Tomșani, Dumitru Pearcu.

 

Distribuie

Un comentariu

  1. Domnule Primar,
    Avem mare nevoie ca ulitele sa fie asfaltate, satul Folestii de Sus, sat care este atestat cu 80 de ani inaintea celorlalte sate din comuna Tomsani, a fost lasat ultimul in privinta asfaltarii.
    Multumim….anticipat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.