224 total views

….„după lungi dezbateri, Biroul Executiv al Sindicatului „SODISTUL”, cu unanimitate de voturi, a aprobat ca acțiunile de protest planificate a se desfășura în această perioadă să se desfășoare după data de 15.05.2019, dată la care vom știi dacă oficial cantitatea de agent termic furnizată de C.E.T. GOVORA către Ciech Sodă este sau nu diminuată, precum și rezultatele pe care le vom obține în urma consultărilor ce vor avea loc privind proiectul de concediere colectivă”, menționează președintele Sindicatului „Sodistul” – Adrian Mugioiu.

Amânarea protestul vine în urma faptului că s-a semnat contractul cu CET Govora, dar cantitatea de livrare abur între 15 mai și 31 octombrie a rămas sub 165 tone în loc de 210, ceea ce înseamnă că Planul de concediere va fi pus în aplicare. Din punct de vedere al businessului totul este bine, dar pentru oameni nu.

Începând de astăzi 4 aprilie și până la data de 6 aprilie era programat prostestul sub formă de marș și miting al salariaților CIECH Soda România care este nevoită să inițieze o reducere cu aproximativ 20% a personalului său deoarece operațiunile sale nu pot fi profitabile din cauza majorării semnificative a prețului la abur industrial, aplicată de CET Govora începând cu 1 ianuarie 2019 și în urma creșterii prețului certificatelor CO2. Afectați de concediere urmează să fie 20 operatori chimiști, 20 lăcătuși mecanici, 14 TESA, 40 mașiniști instalație și 1 operator date.

„Situația de la Ciech Sodă devine critică, 100 de persoane urmează a fi concediate ca urmare a reducerii furnizării agentului termic cu 20 de procente de către CET Govora. Riscul de a pune în pericol securitatea și sănătatea, chiar viața la locul de muncă a salariaților rămași și a mediului înconjurător. Urbanowski este interesat doar de profit care mare parte a intrat doar în creșterea producției. Reducerea salariaților cu 20% va pune clar în pericol viitorul societății. Administrația Ciech de când a venit a fost interesată doar de tăierea de capete. Din 3000 de salariați am ajuns să fim 590 în condițiile în care nu s-a adus vreun robot care să înlocuiască munca vie. Avem o muncă grea. Semnalul este foarte clar, în condițiile în care se va face concedierea, nu are rost să ne continuăm activitatea în aceste condiții” .

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.