643 total views

Din surse sigure am aflat că Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea face cercetări în legătură cu angajările din ultimii patru ani de la Spitalul Orășenesc din Horezu. Perioada coincide cu cei patru ani de mandat ai primarului Ilie Fârtat, în care s-au făcut 60 de angajări la Spitalul Orășenesc.

spitalul-orasenesc-horezuPentru toate aceste angajări au fost impuse condiții restrictive de participare la concurs, favorizând doar anumiți candidați. În plus, se pare că pentru ocuparea acestor posturi au fost încasate sume de bani cuprinse între 3 000 și 10 000 de euro, în funcție de importanța postului scos la concurs. O plângere a unei candidate pe un post de infirmieră, adresată primului-ministru, devoalează modul de ”operare” a posturilor la Spitalul Orășenesc Horezu.
”Horezu este un oraș mic, dar mafia e mare. Nu mă ascultă nimeni și nu mă bagă nimeni în seamă, de aceea am apelat la dumneavoastră. Oare de ce se mai afișează tematica pentru examen, când ei rezolvă cum vor ei? Este corect ca la un examen să le arate asistenta șefă de la Pediatrie ce trebuie să scrie? Vă rog să luați măsuri și să veniți să-i verificați la angajări, că așa fac și la infirmiere și la asistente. La asistente cer mită 5 000 euro și la infirmiere cer mită 3 000 euro. Dacă nu ai bani să le dai, poți să înveți totul pe dinafară, că tot nu iei examenul”.
Situația este extrem de gravă. Se pare că este vorba și de o fundație patronată de primarul Ilie Fârtat prin care, în baza unui voluntariat făcut cu fonduri din resurse ministeriale sau europene, trebuie să treacă toți așa-zișii candidați pentru posturile scoase la concurs de Spitalul Orășenesc Horezu. Noi nu avem elementele necesare pentru susținerea acestei afirmații, însă gura lumii vorbește despre aceste lucruri. Tot personalul din Spital, cât și o parte din populația orașului Horezu, are cunoștiință despre aceste aspecte. Cert este faptul că, atât Poliția cât și Parchetul, au făcut deja ”vizite de lucru” la Spitalul Orășenesc, ridicând dosare și alte probe materiale. Până la soluționarea cauzei, ne limităm doar la semnalarea cazului opiniei publice din Horezu.

Distribuie

Un comentariu

  1. asa este se stie clar ca au luat mita sa angajeje toate barmanitele s-au facut asistente… hotiloR pacat ca nu va iau si banii astia inapoi… sau macar libertatea catica ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.