361 total views

Declarațiile „conducătorilor” se contrazic atât de rău că nu putem să nu observăm lipsa unei informări profesionale. Și facem încă de la început precizarea că liderul PNL Vâlcea – Cristian Buican – a observat cam același lucru pe care și noi l-am observat și în acest sens „consideră că acest episod de incompetenţă şi nepăsare este doar unul din multitudinea de exemple din ultimii 2 ani de zile în care conducerea CJ Vâlcea îşi demonstrează neputinţa şi nepriceperea”, și pe bună dreptate.

ÎN IMAGINE CULA DUCA  

În timp ce Rădulescu declară pentru Adevărul că „de aproape doi ani, ne manifestăm interesul în a cumpăra această culă. Din păcate, între moştenitori există un litigiu, sunt într-un proces. Şi după cum ştiţi, Codul Civil şi toate legile româneşti specifică foarte clar că nimeni nu poate cumpăra un imobil aflat în litigiu. Cu toate acestea, Oficiul Juridic din cadrul Consiliului Judeţean şi angajaţii din instituţia noastră, din departamentele de specialitate, lucrează în prezent, din dispoziţia mea, la identificarea normelor legale pentru a putea închiria această culă, chiar dacă este în litigiu”, directorul Muzeului Judeţean Vâlcea, Claudiu Tulugea a spus că „nu doreşte să facă nici o declaraţie publică până nu vorbeşte cu reprezentaţii culei, despre continuarea unui parteneriat pe 2019 şi că nu s-ar pune problema unei datorii către aceştia, chiria pe 2018 fiind plătită”, iar vicele Bușu Adrian declară pentru presa locală că ” proprietarii ne-au somat, prin casa de avocatură a familiei, să nu mai folosim cula dacă nu suntem în stare să plătim chiria ..chiria nu s-a plătit de anul trecut…” Mai înțelege cineva ceva?

Cine minte?

Dacă ne luăm după declarația lui Rădulescu înțelegem că această culă nu este închiriată de către instituție. Dacă ne luăm după declarația lui Tulugea chiria este plătită, dar conform declarației vicelui Bușu chiria nu este plătită, existând chiar o somație. Păi cum a fost plătită chiria pe 2018, Claudiu Tulugea, dacă Rădulescu susține că se lucrează la identificarea normelor legale pentru a putea închiria această culă? Până la urmă, stimabililor, există sau nu un contract de chirie? Din ce s-a plătit chiria dacă nu au fost fonduri în bugetul muzeului pentru aceasta și nici nu există bani în acest sens? Domnule Bușu prezentați joi în cadrul ședinței somația pentru neplată, să vedem și noi, mai exact, cine minte sau cine a vorbit neavizat.

Claudiu Tulugea, dacă ați plătit chiria, faceți dovada plății și a contractului de chirie!!! Urgent! Veniți joi 31 ianuarie la ședința CJ și expuneți public situația chiriei, cu documente! Este de-a râsu plânsu cum vă dați cu stângun dreptu și cum vă faceți de râs prin declarații mincinoase.

În același context, domnule Buican, și noi ca și dumneavoastră, considerăm că este o glumă proastă să remiteți un comunicat de presă în care să spuneți că este lacătul pe Cula Greceanu, în condițiile în care liberalul dvs – Tulugea Claudiu – ne informează că aceasta a fost închisă doar 10 zile, până a obținut asigurări de plată a chiriei, iar monumentul a fost redeschis și integrat din nou Complexului Muzeal Măldărești. Oare de ce nu v-a informat? Poate pentru că nici dvs nu v-ați „aplecat” la el atunci când v-ați gândit să concepeți comunicatul de presă, să vă dea mai multe detalii despre această speță, știind că este singurul în măsură să vă lămurescă? Și clar comunicatul dvs., era unul mai de calitate, cu informații proaspete și poate făcea trimitere și la documentele existente ori lipsă…

RESTAURARE CULA DUCA

Am făcut această scurtă introducere și pentru că informațiile despre Cula Greceanu, pe canalele media, au dat năvală, care mai de care, dar și pentru că…surpriză, la proiectul de hotărâre privind utilizarea unor sume din Excedentul bugetului local, la poziția 35 din tabelul cu situația „privind utilizarea sumei de 19.557.088 lei din Excedentul bugetului local pentru finanțarea obiectivelor de investiții ale Consiliului Județean Vâlcea, pe anul 2019” găsim ca și denumire obiectiv de investiții – „Restaurarea și punerea în valoare a Ansamblului Culei Duca”, obiectiv a cărei finanțare se ridică la suma de 130.000 mii lei. Cu alte cuvinte, Cula Duca va fi restaurată, iar pentru Cula Greceanu nu s-au găsit nici bani de chirie.

Mai mult, în expunerea de motive se face o succintă prezentare a solicitărilor venite din partea conducerilor spitalelor – Mihăești, Drăgoești și SJU Vâlcea ori a conducerii DGASPC pentru o mașină de gătit și nici un rând despre celelalte obiective, cum ar fi și restaurarea Ansamblului Culei Duca. Deci, nici o informație despre cum s-a ajuns la suma de 130.000 de mii lei sau cum va fi cheltuită. Concret, ce se va face de acești bani, care, în opinia noastră, putem înțelege că sunt ori foarte puțini ori foarte mulți, în condițiile în care nu vedem la proiect un raport pentru utilizarea sumei. Pentru mașina de gătit a DGASPC ați expus până și câte ochiuri trebuie să aibă ori câte vor fi tip reșou și câte tip plită, iar pentru restaurarea culei – ZERO informații. O expunere de motive mai mult decât incompletă.

Concluzia?

Solicităm consilierilor județeni să voteze „pentru” ca acest proiect de hotărâre să fie retras de pe ordinea de zi și repus pe o altă orine de zi, atunci când va fi complet. Concret, detalierea sumelor ce se doresc alocate fiecărui obiect de investiții în parte, până la ultima cărămidă care trebuie pusă ori penseta de la trusa pentru spitalele vâlcene. Să fie clar: nu criticăm alocarea sumelor, ci lipsa de informare în practicarea lor pe fiecare investiție. Așa ceva nu se poate! Lipsă crasă în transparența cheltuirii banului public, lipsă crasă de profesionalism, declarații mincinoase și, într-un cuvânt, considerăm că cineva ne ia de proști (n.r. pe noi vâlcenii).

Rușine administrația Rădulescu!

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.