265 total views

…și, în acest sens, aviz tuturor constructorilor care își bat joc de lucrările câștigate la licitații pentru că Primăria Râmnicu Vâlcea, aplică „certificate negative” (și bine face!) ce pot să-i scoată din joc pentru alte licitații. Caz concret avem acum cu cel mai mare constructor din țară, Delta ACM 93, și cu care Primăria Sectorului 3 și-a luat o mega țeapă când a hotărât să preia societatea.

Cine este primar în Sectorul 3? Nimeni altul decât Robert Negoiță care este și președintele Asociației Municipiilor din România și care la a doua ediție a Galei AMR i-a acordat primarului Mircia Gutău premiul special în cadrul secțiunii „Centenar Municipium” pentru „demnitatea”, „puterea de amerge mai departe”, dar și „caracterul puternic” pe care edilul îl afișează.

Așadar, am putea spune că Primăria Sectorului 3 are mari probleme acum cu Delta ACM 93 chiar din cauza primarului Mircia Gutău care pedepsește aspru constructorii care-și bat joc de lucrările lui pentru că nu-i așa, edilul are și „demnitate”, „putere de a merge mai departe” și „caracter puternic”. Mare dreptate a avut Negoiță care acum are maximă nevoie de „puterea de a merge mai departe” afișând un „caracter puternic” care nu-l va da de gol că după atâtea mandate nu are experiența „achizițiilor”…

Dacă, prin octombrie 2018, se dădeau publicității informații despre cel mai mare constructor din România, că este scos de la licitații importante, adică foarte mari, acum, se dau publicității informații despre insolvența constructorului.

Se pare că motivul pentru care Delta ACM 93 a fost ascoasă de la licitație, anul trecut, se datorează emiterii unui certificat constatator negativ emis de Primăria Râmnicu Vâlcea, iar pe 16 mai 2019 constructorul cere insolvența și motivul este același, așa cum relatează site-ul www.arenaconstruct.ro.

„În primăvara anului trecut, Delta ACM a primit un ”certificat negativ” care i-a îngreunat accesul la licitațiile publice. Este vorba de un document constatator emis de Primăria Râmnicu Vâlcea în care se preciza că societatea nu și-ar fi îndeplinit în mod corespunzător obligațiile contractuale, ajungându-se la rezilierea contractului și calcularea unui prejudiciu de 2.345.299 lei. Delta ACM 93 a fost preluată anul trecut de către Primăria Sectorului 3, prin intermediul companiei ”Administrare Străzi S3” care a devenit noul acţionar majoritar cu 51% din acțiunile Delta ACM 93. Portofoliul firmei de construcţii includea lucrări la metroul de Drumul Taberei şi la Centura Capitalei. Contractul între cele două părți a fost semnat pe 27 august 2018, iar prețul tranzacției a fost de 1 leu. Prin acest contract ”Administrare Străzi S3” a preluat Delta ACM 93 S.A cu toate drepturile și obligațiile acesteia. Înfiinţată în 1993 de Florea Diaconu, Delta ACM 93 este una dintre cele mai mari firme de profil de pe piaţa construcţiilor. Printre lucrările de infrastructură realizate se numără modernizarea Pasajului Universităţii din București, lărgirea unei secţiuni din Centura Capitalei, dar şi cele de la Magistrala 5 de metrou. Potrivit celor mai recente date disponibile la Ministerul Finanțelor, Delta ACM 93 a realizat în anul 2017 o cifră de afaceri de peste 254,14 milioane lei, cu un număr de 512 salariați, având un profit net de 1,8 milioane lei. La finele anului 2017 societatea avea datorii de peste 316 milioane de lei”.

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.