1,267 total views

Prin impunerea propriilor oameni în conducerile instituțiilor cheie prin intermediul PSD,  Gutău Mircia începe să-și facă jocurile la nivel județean. Urmează reacția PSD Central: La mutare echipa adversă, Darius Vâlcov –Paul Stănescu.

Meciul de azi –  Gutău Mircia – Darius Vâlcov – pentru numirea de la ABA Olt!

Edilul a început să se bată cu nume grele din PSD și astfel au început meciurile tari pentru banii care leagă afacerile ce oferă putere economică. În orice organizație sau instituție, oricât de bun ai fi și oricât de bine îți faci treaba, la un moment dat, vine timpul pentru schimbarea ta, adică preluarea puterii de altul. Ei, și atunci, pe care-l vezi că nu se supune ”îi dai în cap” și îl schimbi, pentru că întotdeauna așa se pune mâna pe putere și peste tot este același sistem fie că vorbim de o instituție a statului, de un partid, de Guvern, etc. Deci, ăla care e șmecher ”le dă în cap” la cei care guițăie împotriva lui și astfel oricine are altă opinie este eliminat, iar cine lasă coada jos primește “mâncare”! Așa se fac jocurile politice și administrative în democrație. Dar să revenim la 12 octombrie, data care cred că va rămâne în istoria Râmnicului ca fiind punctul de pornire al eșecului administrativ și politic pentru edilul/politicianul Mircia Gutău. Mă bântuie un gând și anume, că Vâlcov deja îl parafrazează pe fostul președinte Traian Băsescu și a spus deja de câteva ori – ” Mircia, nici nu știi cât de mic începi să fii”, mai ales că a doua zi de la instalarea lui Ștefan Prală, la ABA Olt, Liviu Pietriși, fost director ABA Olt până pe 12 octombrie, omul lui Paul Stănescu (liderul PSD Olt, coordonat de Darius Vâlcov) este mutat înapoi la Olt.

Presiuni politico-administrative

Pentru fotoliul ABA Olt, Gutău se pare că a făcut multe presiuni politico-administrative și dacă este așa, clar că a declarat, din momentul respectiv, război greilor din PSD. Să nu uităm că, exact în această perioadă, PSD trece prin momente grele riscând să piardă puterea, cum a spus și Cristian Tudor Popescu și ca atare, pentru detronarea lui Pietriși de la conducerea Administrației, acum nu zic nimic, fiind ocupați să depășească problemele existente (și le vor depășii!) în partid la nivel central, dar sigur nu uită și nu vor lăsa lucrurile așa.

Ce este ABA Olt

Este sucursală bazinală a Administraţiei Naţionale “Apele Române” (ANAR), monopol natural de interes strategic si administrează infrastructura Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA). Instituția funcţionează pe bază de gestiune şi autonomie economică, în coordonarea autorităţii publice centrale din domeniul Apelor. Este operatorul unic la nivel de bazin hidrografic, are în administrare bazinul hidrografic al Râului Olt. Când spui Râul Olt poți să spui milioane de euro de la stat, pentru administrarea acestuia. Aba Olt gestionează județele – Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Olt, nu și Teleorman. Vorbim de un buget de milioane de euro care reprezintă punctul de interes ca această Administrație Bazinală să fie condusă de Vâlcea sau Olt. În județul Vâlcea, pol de putere este Gutău, care ordonează, face și desface și el conduce absolut tot și care vrea să pună mâna pe tot ce înseamnă sferă de putere, pentru că a avea un director la ABA Olt, e un plus. Efectiv, demonstrezi că ești la butoane. Cei de la Olt vor să-și impună și ei omul lor ca să controleze ei tot. Bugetul de milioane de euro și nu numai reprezintă interesul major ca fiecare dintre cei doi poli de putere, Gutău – Vâlcov să controleze Administrația. Așa se deține puterea economică a unui județ, controlând instituțiile cu buget foarte mare.

Ce vrea Gutău?

Prin omul Prală impus la ABA Olt, cu bugetul de care va dispune își va asigura finanțarea partidului și nu numai. Cine va avea nevoie să câștige o licitație de acum încolo la Administrație se va duce cu săru’mâna la acesta, pentru că dacă vei controla mai mulți bani devii mai puternic și din ce în ce mai mulți agenți economici depind de tine și de aici e lesne de înțeles unde va conduce acest control, pentru că toate se leagă. A pune mâna pe ABA Olt înseamnă că deja ai mai tras în sfera ta de putere încă 4, 5 oameni de afaceri locali care vor fi la mâna ta, Gutău. Deci, toți se vor căciuli la el. Mai mult decât atât, se presupune că presiunile făcute de Gutău pentru a-și impune omul la conducerea Administrației ar fi vizate de ruperea alianței PER- PSD la Vâlcea, deși cam greu de crezut. Să nu uităm declarația edilului care spunea că nu are ce face primar dacă nu are Consiliu.

Ce are județul Vâlcea?

Are un  Gutău Mircia care este liderul de facto al PSD si controlează toată economia județului. Este edilul care nu se poate lăuda în municipiu decât cu inaugurări de locuri de joacă, parcări auto, băncuțe, un Centru betonat neterminat și ar putea intra în istoria Râmnicului ca fiind cel care va falimenta Primăria municipiului când va trebui să le plătească celor de la Romprest peste 7.000.000 de lei.

Ce are județul Olt?

Are un Darius Vâlcov care a scris programul de guvernare al PSD alături de Liviu Dragnea, este fost ministru de Finanțe și fost Primar de Slatina. Este cel care are butoanele, are telefonul și nu trebuie să aibă neapărat o funcție, pentru că are conexiunile în jurul sferei de putere pe care le controlează.
Pentru o mai bună înțelegere, Gutău se luptă cu greii din PSD, Vâlcov- Stănescu pentru că și ei vor să controleze ABA Olt pentru ca sfera lor de influență economică să nu se slăbească. Și acum serios, îl vedeți pe Vâlcov să îl sune pe Gutău să îi spună….”Jupânu, am nevoie de o lucrare la Olt! Cum facem?”. Niciodată! Mai mult, Paul Stănescu va ocupa cât de curând un fotoliu de ministru și asta spune multe.

Concluzia

De ce doar Vâlcea și Olt se bat pentru conducerea ABA Olt? Pentru că Harghita, Covasna, Sibiu, Brașov, nu au nimic. Adică, unde se fac jocurile și se umblă la butoane sunt doar cele două județe, celelalte nefiind susținute politic, deci nu au greutate la negocieri.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.