1,164 total views

Mircia Gutău – primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, încalcă grosolan dreptul la informare. Cu o nerușinare specifică golanilor de cartier, deținători de putere, atotștiutori în toate, acest individ egoist și-a luat titulatura de” Stăpân al inelelor vâlcene!”

Mai multe adrese în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public au fost și sunt transmise de publicația noastră către administrația locală. Observăm că Mircia Gutau și-a făcut un obicei din a ne răspunde în doi peri la informații de interes public și care fac obiectul unor articole de presă de interes local, iar prin refuzul acestora, ne obstrucționează anchetele jurnalistice și dreptul la o informare corectă.

Se încalcă grosolan dreptul la informare spre informare!

Mircia Gutău confundă orașul Râmnicu Vâlcea cu ograda proprie, considerând astfel că totul îi aparține. Îi atragem atenția că Stația de Compost Râureni nu are sediul pe strada Mihai Viteazul, ci pe strada Parc Industrial și este un bun ce aparține administrației locale. Deci,nu aparține persoanei fizice Mircia Gutău. Așadar, informațiile solicitate edilului despre activitatea pe care o desfășoară Romprest la Stația de Compost Râureni nu fac parte din clasa informațiilor clasificate (a se citi – Legea 544/2001, Art.12.), dar, totuși, acesta alege să ne priveze de un răspuns legal.

Informația înseamnă putere!

Pentru că ne interesează cum se achită Mircia Gutău de sarcinile sale, avem o singură modalitate la îndemână și anume, Legea 544/2001, pentru că doar așa se mai pot obține informațiile necesare pentru redactarea unui articol de presă spre informarea corectă a cititorilor. Funcționarii publici și “aleșii neamului” uită adesea că sunt plătiți din fonduri publice, dar și că se află în slujba cetățeanului și nu în slujba lor.
Gutău trebuie să înțeleagă că, Legea 544/2001 nu este o jucărie cu care se joacă atunci când se plictisește și facem astfel un apel la bunul simț și la responsabilitate, dacă mai există! Îl mai informez pe administratorul orașului că, în afară de director al acestei publicații, sunt cetățean al acestui oraș și mă preocupă modul în care acesta este guvernat și ar trebui să fie, dacă nu este, și pentru cetățeni o chestiune cotidiană. Este adevărat că sunt foarte puțini cei care știu de existența acestei legi, de prevederile și aplicațiile ei. Dar, când cineva știe și o aplică, asta nu înseamnă ca cel în cauză – primar, președinte de consiliu județean sau oricare alt conducător de instituție publică, pentru faptul că pe tine cetățean te interesează cum anume se achită de sarcinile sale, să facă abuz de putere și să încalce legea, oricare ar fi ea.

Pentru o mai bună înțelegere, publicăm în facsimil adresa publicației ”Timpul de Vâlcea”, adresată administrației locale, dar și răspunsul. Nu facem, deocamdată, comentarii pe marginea celor întrebate și nerăspunse. Așteptăm răspunsurile oficiale de la instituțiile abilitate!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.