143 total views

În acest moment, primarul Mircia Gutău se află la Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea într-un dosar privind abuzurile comise înaintea validării sale ca primar al Râmnicului.

 

Gutau la Parchet 5 octDeși era sub interdicția de deciziei Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău și a exercitat abuziv calitatea de primar în condițiile în care era un simplu cetățean al orașului.

Dosarul se afla în ancheta procurorilor de patru luni de zile.

Conform unor surse, Mircia Gutău a semnat niște acte care au produs efecte. Este foarte probabil ca reluarea traficului pe Calea lui Traian sa fie gafa care-l va trimite într-un nou proces penal.

Lucrarea cu pricina făcea parte din proiectul de amenajare al centrului, deci era prinsă într-un proiect mai amplu demarat prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud – Vest Oltenia și Primăria Râmnicu Vâlcea.

Bugetul proiectului este de 65,8 milioane lei inclusiv TVA, din care valoarea contribuției nerambursabile alocate este de 64,49 milioane lei.

Proiectul are ca obiectiv specific reorganizarea și amenajarea spațiului public central din Municipiul Râmnicu Vâlcea, în vederea îmbunătățirii infrastructurii publice locale pietonale și rutiere. Gutău a intervenit abuziv peste proiectant prin executarea cu angajații ADP a unor lucrări superficiale pentru redarea traficului în zonă. Practic, domnul primar a deturnat banii Primăriei pentru un proiect fără nicio justificare legală.

Informația este cât se poate de reală, dar e foarte posibil ca acuzațiile procurorilor să se refere și la alte acte semnate de Gutău în perioada invalidării.

sursa/infopuls.ro

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.