2,213 total views

 „Doamne, ce bine e să fii bun în seara de ajun!” – replică din spectacolul caritabil  „Crăciunul Președintelui” care se va juca pe scena Teatrului Anton Pann, sâmbătă 14 decembrie, de la ora 19.00.

În parteneriat cu Arhiepiscopia Râmnicului, Teatrul Anton Pann vă invită la un spectacol caritabil în vederea strângerii de fonduri pentru a-l ajuta pe Robert, un copil din Vâlcea, un copil de câțiva anișori cu probleme mari de sănătate. Șansa lui de a vedea putem fi chiar noi, noi cei care iubim viața. Orice sumă pe care o donați pentru Robert înseamnă o șansă la viață. Indiferent cât, banii aceștia îl vor ajuta în procesul de recuperare al vederii. Împreună, acum în preajma Crăciunului, haideți să facem o faptă bună care îi este atât de necesară lui Robert pentru o operaţie salvatoare la o clinică din Rusia.

Povestea lui Robert-Mihai, un copil aparent normal și perfect sănătos la naștere, este cutremurătoare. Trei luni mai târziu, o veste devastatoare, complet nevăzător. Urmează o serie de diagnostice greșite, de păreri medicale complet eronate, de intervenții chirurgicale eșuate. La aproape 1 an, în urma mai multor teste trimise în Germania, părinții află crudul adevăr. O boală extrem de rară în lume, Robert fiind al doilea caz din România, boala Norrie Disease – NDP. O afecțiune care nu se limitează doar la pierderea vederii. Robert nu merge, nu vorbește și foarte greu mănâncă mâncare solidă. Un copil care în 2 ani de viață, a suferit 7 intervenții chirurgicale, peste 20 de anestezii. După atâtea intervenții nereușite, singura șansă, i-a fost oferită la o clinică din Rusia. Din păcate, procesul de recuperare al vederii este unul de lungă durată. Are nevoie de intervenții și implanturi cu celule regenerative din 6 în 6 luni, cel puțin în următorii 2-3 ani. Costurile nu sunt unele mici, având în vedere că doar drumul, cazarea, translatorul, vizele, duc la aproximativ 4000-5000 euro. Sunt sume, pe care noi ca părinți, nu ni le permitem. Luptăm cât putem, însă fără ajutorul celor din jur, nu mai putem continua această luptă. Timpul trece destul de repede și, în primăvară, trebuie să fim din nou la clinică pentru a treia serie de intervenții. Aceasta este povestea lui Robert Mihai, o poveste în care vă invităm să intrați și dumneavoastră, să-l putem ajuta pentru ca viața lui să capete sens, să se poată bucura și el de lumina zilei de mâine.

Pentru cei care nu pot ajunge la spectacol, dar care și-ar dori să ajute, pot face donații în conturile:

Titular: Boromiza Robert Mihai

Euro: RO96INGB0000999907938342

Ron: RO91INGB0000999908195676

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.