208 total views

Preşedintele executiv al PSD Vâlcea, Gheorghe Mihăilescu, consideră că poate fi un candidat pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, ţinând cont că la Congresul din 18 octombrie, Liviu Dragnea a adus în discuţie funcţia de preşedinte de organizaţie judeţeană la un loc cu cea de consiliu judeţean. Mai exact, acesta a recomandat ca preşedintele de organizaţie judeţeană să nu fie şi preşedinte de consiliul judeţean. Se poate înţelege că, Liviu Dragnea a vrut să scape de presiunea “baronilor judeţeni” şi propune o chestiune care va scăpa PSD-ul de “baroniadă”.

Mihailescu

Conform unei declaraţii în spaţiul public a preşedintelui executiv al PSD Vâlcea “preşedinţii de organizaţii judeţene ai PSD, nu pot deţine simultan şi funcţia de preşedinte de partid”. Contactat telefonic, Mihăilescu a declarat că “ Dragnea a adus funcţiile respective în discuţie, dar la nivel de recomandare şi că deocamdată conform statutului un preşedinte social-democrat poate fi şi un preşedinte de CJ. Acest lucru nu este ilegal, iar până nu va fi modificat statutul, acestea sunt doar discuţii de care nu eşti obligat să ţii cont”.
Mihăilescu se pare că doreşte să fure startul, sperând că şeful său de la municipiu, Gigi Matei, va reuşi să îl propulseze şi acum, aşa cum a făcut şi pentru funcţia de preşedinte executiv. Interesant este dacă şi restul membrilor de partid vor aprecia această metodă “ de împins” şi asta în situaţia în care PSD riscă să piardă complet frâiele judeţului Vâlcea.
În urmă cu două luni, menţionam într-un articol că Mihăilescu este foarte activ în spaţiu mass-media, dar în acelaşi timp ne întrebam, dacă nu cumva, Gheorghe Mihăilescu este de facto preşedinte real al PSD Vâlcea. Acum, mai mult ca sigur acesta nu-şi doreşte funcţia supremă în PSD Vâlcea, ci funcţia supremă în judeţ.

Matei sau Rădulescu?

În altă ordine de idei, în timp ce Matei îl susţine pe Mihăilescu să ajungă în CJ, Rădulescu face eforturi tot mai vizibile să-l scoată pe Matei din joc. De ce spunem asta? Pentru că, într-o conferinţă de presă, deputatul independent Romeo Rădulescu, cel care nici până acum nu şi-a găsit locul într-o formaţiune politică, dar vrea să candideze la Primăria municipiului reşedinţă de judeţ, declara că urmează să aibă discuţii cu PSD…tot la nivel de judeţ, evident! Putem să înţelegem că noul preşedinte al PSD i-a dat acestuia speranţe că ar putea să candideze din partea social-democraţilor. Membrii PSD Râmnicu Vâlcea vorbesc pe la colţuri despre acest schimb ba, mai mult, unii chiar sunt convinşi că Matei nu va fi candidatul PSD pentru Primăria Râmnicului.
Este cunoscut faptul că mai tânărul preşedinte, care vrea să facă “ political restart”, poartă tot felul de negocieri, promite funcţii în stânga şi în dreapta, iar toate acestea nu sunt nicidecum pentru membrii marcanţi ai formaţiunii de culoare roşie, ci pentru membrii fără experienţă, dar supuşi lui. În politica lui 2015, oamenii cu experienţă politică, pregătire profesională de calitate ori care s-au făcut remarcaţi prin diverse lucruri, sunt daţi la o parte. Negocieri sau nu, Rădulescu, în 2016, are toate şansele să fie un “dezâmpins”!
Ca o concluzie, rămâne de văzut dacă Rădulescu va ţine cont de propunerea şefului său, Liviu Dragnea, aceea de a nu fi şef de judeţ dacă eşti şef de partid şi dacă “cei care nu vor mai fi pe liste în 2016, va avea partidul grijă de ei”.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.