228 total views

….și reprezentanții autorităților locale sunt așteptați la evenimentul de lansare Școli Curate în județul Vâlcea. Societatea Academică din România și Centrul pentru Resurse Civice, cu sprijinul Asociației Vâlcene a Elevilor (AVE), organizează marți, 9 aprilie, evenimentul „Școli curate – pentru unități de învățământ bine guvernate, transparente și finanțate corespunzător”, care va avea loc începând cu orele 14:30 în Sala de conferințe a Bibliotecii Județene “Antim Ivireanul”.

Școli curate este inițiativa prin care lansăm în România un nou mod de a combate corupția în ceea ce privește alocarea, accesarea și cheltuirea resurselor publice în învățământul preuniversitar. Concret, prin acest proiect vrem să punem umărul la modernizarea educației printr-o finanțare transparentă și adecvată a școlilor și liceelor din întreaga țară.

În cadrul evenimentului, va avea loc lansarea locală a celor două instrumente principale ale proiectului: ghidul monitorilor pentru buna guvernare a școlilor și liceelor și aplicația Check my school – www.scolicurate.ro, care permite elevilor și părinților să monitorizeze unitățile de învățământ și să participe proactiv la îmbunătățirea actului de educație. Totodată, în cea de-a doua parte a evenimentului, vor fi dezbătute soluții pentru creșterea cuantumului sumelor pe care statul și autoritățile locale le investesc în educație, dar și pentru creșterea gradului de bună guvernare și transparență a școlilor și liceelor din județul Vâlcea.

Sunt așteptați să ia parte elevi, părinți, profesori, directori de unități de învățământ, experți în educație, precum și reprezentanți ai autorităților locale și deconcentrate în teritoriu.

Cristian Ghingheș Coordonator proiect, Societatea Academică din România

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.