209 total views

Alianţa USL încă funcţionează în Râmnicu Vâlcea, cel mai probabil până în campania electorală.

Cei care se aşteptau să vadă “sânge” la prima şedinţă ordinară a Consiliului Local de după condamnarea definitivă şi irevocabilă a lui Emilian Frâncu, s-au înşelat amarnic. Chiar dacă între timp Gigi Matei a fost ales primar interimar după o şedinţă “de îndată” la care au participat numai consilierii PP-DD, UNPR şi PSD, şeful pesediştilor din municipiu nu a avut probleme în a-şi trece toate hotărârile de pe ordinea de zi.

Singurii care au mai luat cuvântul au fost reprezentanţii PDL, Cosmin Constantinescu şi compania au acuzat sumele mari de bani preconizate pentru modernizarea Târgului de la Râureni, dar votul majorităţii a funţionat fără probleme. În acest timp, peneliştii au stat în mare parte a timpului cu privirile în jos, semn că încă nu şi-au revenit după decizia Curţii de Apel de miercurea trecută. Singurele discuţii între foştii colegi din USL s-au iscat când s-a ajuns la propunerea de schimbare a lui Cristian Florian Floricel cu Ion Costache în Consiliul de Administraţie al Apavil SA şi mandatarea reprezentantului municipiului Râmnicu Vâlcea în AGA la SC Apavil SA, să convoace de urgenţă adunarea generală a acţionarilor şi să aprobe numirea membrilor consiliului de administraţie al societăţii, aşa cum au fost nominalizaţi prin Hotărârea Consiliului Local nr. 151 din 5 iunie 2013. Fostul viceprimar al Râmnicului, Gheorghe Ioniţă, a propus amânarea votului, pe motiv că s-ar putea ajunge la un nou litigiu. Până la urmă s-a trecut la vot secret şi propunerea a trecut cu 12 voturi pentru, 10 împotrivă şi un vot anulat. De acum în colo ar trebui să se deblocheze situaţia de la Apavil, societate care ar putea accesa prima tragere din creditul acordat de BERD în sumă totală de 13,7 milioane de euro.

Vârlan rămâne până la terminarea mandatului?

În ceea ce-l priveşte pe vicele de la Primărie, Edi Vârlan, sunt şanse ca acesta să rămână în funcţie cel puţin până la alegerile parţiale, dacă ele vor avea loc. Matei va avea, astfel, linişte deplină în Consiliul Local şi se va putea baza pe voturile PNL-ului iar liberalii vor rămâne la “ciolan” cu toate că au pierdut funcţia de primar. Totul depinde, însă, de preşedintele PSD, Ion Câlea şi de cel al PNL, Cristi Buican, oricare dintre ei putând să dea semnalul ruperii păcii de la Consiliul Local, aşa cum s-a întâmplat şi în Consiliul Judeţean.

 

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.