381 total views

Judeţul Vâlcea a avut întotdeauna norocul ca în vremuri de restrişte, fie sociale, fie economice, să aibă conducători pricepuţi care să-şi dedice întreaga energie binelui colectiv.

Până în 1989 vâlcenii vorbeau cu admiraţie despre Teodor Coman, fostul prim secretar al judeţului între 1978 – 1984, omul care a schimbat radical în bine, atât municipiu reşedinţă de judeţ cât şi judeţul în sine. După ’89 s-au perindat mai mulţi conducători, dar unuia singur soarta i-a rezervat nişte vremuri cumplite pentru a-şi da examenul capacităţilor sale manageriale – Ion Cîlea.

Un om modest, apropiat de semenii săi, un excelent specialist în agricultură şi administraţie publică locală, Ion Cîlea tinde să fie omul providenţial pentru judeţul Vâlcea. Beneficiind de o echipă extrem de competentă la Consiliul Judeţean, Ion Cîlea şi-a propus să încerce şi în aceste vremuri grele să ţină pe linia de plutire infrastructura judeţului, partea cea mai esenţială a existenţei economice a unei entităţi umane. Şi reuseşte. Fie că este vorba de DJ 655 Vaideeni – Izvorul Rece – Mariţa limită cu judeţul Gorj, fie că este vorba de DJ Mădulari – Şuşani , fie că este vorba de Laloşu – Goruneşti – Bălceşti, elementul comun este unul singur – managementul profesionalist al preşedintelui Îon Cîlea şi al echipei sale.
Ceea ce nu înţeleg detractorii lui Îon Cîlea este că marja de atac împotriva acestui om, practic nu există. De ce să-l acuzi pe Ion Cîlea? Că munceşte zilnic să ţină funcţională administraţia judeţeană, că şi-a propus să atragă fonduri europene pentru reabilitarea infrastructurii rutiere a judeţului, că uşa cabinetului lui este în permanenţă dechisă tuturor celor care au nevoie să fie înţeleşi de o autoritate, că respectă la “sânge” dispoziţiile legale existente, astfel încât Consiliul Judeţean Vâlcea nu face obiectul “atenţiei” DNA? Poţi să-l acuzi pe Ion Cîlea că nu repartizează discreţionar  fonduri necesare funcţionării UAT-urilor din judeţul nostru? Ce obicei este şi ăsta să nu ai preferinţe de culoare la repartizarea fondurilor către primari? Cam acesta este omul şi managerul Ion Cîlea – un om dedicat sută la sută muncii sale, deschis tuturor semenilor săi şi al cărui singur ţel în viaţă a fost munca cinstită în folosul semenilor săi.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.