220 total views

Noua majoritate e PSD-UNPR-PP-PDL
Liberalii au protestat cu tricouri şi pancarde – pedeliştii spun că revin în opoziţie

A doua şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean după ruperea USL a fost una cel puţin ciudată dar a avut menirea de a limpezii apele în ceea ce priveşte noua majoritate. Cel puţin deocamdată. Foştii camarazi de alianţă sunt acum într-un război dechis! Pesediştii au luat loc în scaune gata să voteze noile proiecte în timp ce liberalii au venit înarmaţi cu pancarde şi tricouri pe care scria mare: “PSL + PDL condamnă la sărăcie 60% din cetăţenii judeţului Vâlcea”. În frunte cu preşedintele PNL Vâlcea, Cristi Buican, cu fostul ministru, Ludovic Orban dar şi cu parlamentarii Cotescu, Dobrinescu şi Niţu, protestatarii au fost zgomotoşi şi şedinţa a fost la un pas să nu se mai desfăşoare, Ion Câlea ameninţând în repetate rânduri că o suspendă.

Miza – banii de la buget

Miza protestului au fost banii alocaţi de Consiliul Judeţean pentru primăriile din judeţ. Consilierul judeţean Victor Stănculescu, apoi vicepreşedintele Bogdan Pistol i-au cerut lui Cîlea să retragă de pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre privind repartizarea fondurilor pe localităţi şi introducerea pe ordinea de zi pentru dezbatere a proiectului întocmit de PNL pentru împărţirea fondurilor pe criterii obiective. Cum propunerea nu a trecut de votul majorităţii, liberalii au părăsit şedinţa şi au mers să protesteze în faţa Prefecturii Vâlcea. “Vom continua protestele până se va face dreptate, atât cât va fi nevoie. Reprezentăm 60% din locuitorii acestui judeţ”, a anunţat Cristi Buican.

PDL, deocamdată la putere

De partea cealaltă, consilierii PSD, UNPR, PPDD şi PDL formează noua majoritate din Consiliul Judeţean. Pedeliştii, până mai ieri în opoziţie, au trecut şi ei la putere. Preşedintele Romulus Bulacu spune că numai pentru moment. “De trei ani de zile primarii PDL nu au fost finanţaţi. Cei de la USL au repartizat fondurile numai în funcţie de majoritate. Noi am fost puşi în situaţia să le dăm o gură de oxigen primarilor pentru proiectele blocate şi oprite în aceşti ani. Am şi spus înainte că vom vota finanţarea primarilor PDL, chiar dacă suntem total nemulţumiţi de repartizarea fondurilor. În general, noi vom face opoziţie alături de PNL, nu suntem la putere”.

Şi-a jucat Bulacu postul de preşedinte?

Potrivit zvonurilor, preşedintele PDL, Vasile Blaga, nu este încântat de modul în care au gândit pedeliştii situaţia de vineri. Mai exact de faptul că au votat de la A la Z propunerile legislative ale conducerii Consiliului Judeţean. Varianta este confirmată şi de fostul ministru liberal, Ludovic Orban: “Eu ştiu că rămăsese să facem împreună opoziţie, nu ştiu ce s-a întâmplat la Vâlcea… “. Bulacu spune, însă, că nu va avea probleme şi nu este în pericol să îşi piardă postul de preşedinte al PDL Vâlcea: “Am vorbit cu domnul Blaga, mi-a spus că nu trebuie să acceptăm posturi de conducere. Noi am refuzat postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi nu facem alianţe scrise cu foştii parteneri din USL.”

 

Distribuie

Un comentariu

  1. Domnule Bulacu oare cata apa sa mai curga pe Olt sa ne dam seama ca vrei sa ajungi la putere langa Calea,altfel sigur scaunul de presedinte al Pd-l ramane in doua picioare ,oamenii care stau langa tine,cum ar fi Stefan Prala,sau alti abia asteapta acel scaun ,ca presedinte de judet,ma intreb care este telul politic al tau,un simplu consilier,nu are spererante la un fotoliu de parlamentar,ca vad ca Prala ti-a luat mereu fata si la parlamentare si europarlamentare,esti praf Bulacule,pierzi pe mana ta,acest partid,in primul rand ca te-ai aliat cu Calea,unde calca Calea nimic nu mai creste,iar totul in spatele lui se ofileste ca tine Bulacule…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.