262 total views

Se pregătește o măsură radicală pentru cei ce nu-și înțeleg responsabilitățile și-și lasă propriile clădiri în paragină. Pe înțelesul tuturor, se pun în aplicare amenzi pentru cei care nu își întrețin clădirile ori terenurile, amenzi ce se vor regăsi în supraimpozitarea ce va afecta de data asta, chiar din primele zile ale anului 2019, buzunarul a patru râmniceni. Deși Legea 227/2015 privind Codul Fiscal permite majorarea impozitului până la 500%, se propune o majorarea de 250%.

Nu reiese din Raportul atașat proiectului de hotărâre, dar vrem să credem că administrația trece la supraimpozitarea aplicată în 2019, ce va avea în vedere clădirile ori terenurile aflate într-o stare avansată de deteriorare, pentru că afectează negativ imaginea urbană și în nici un caz că ar exista alt motiv, iar pe baza criteriilor de încadrare prevăzute în regulamentul municipal trebuiesc luate măsurile ce se impun. Dar, dacă este un alt motiv, se va afla!

Astfel, patru proiecte de hotărâre „privind majorarea cu 250% a impozitului pe clădiri începând cu anul 2019” pentru imobile situate pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, ca urmare a constatării stării tehnice de clădiri neîngrijite, vor fi suspuse votului în ședința ordinară de astăzi, 27 decembrie 2018.

Pentru început, clar sunt mult mai multe, patru clădiri din municipiu, în urma unor note tehnice de constatare, se încadrează în categoria clădirilor neîngrijite și potrivit HCL nr.12/2016 – regulamentul de stabilire a condițiilor de impunere a supraimpozitării pe clădirile și terenurile neîngrijite din intravilanul municipiului – se propune, pentru proprietarii acestora, majorarea cu 250% a impozitului începând cu anul 2019.

Toate acestea vin în urma verificărilor efectuate de către Compartimentul Disciplina în Construcții din cadrul Poliției Locale a municipiului Râmnicu Vâlcea, care potrivit notelor tehnice de constatare a clădirilor neîngrijite întocmite și transmise la Direcția Economico-Financiară, cele patru clădiri au câte un punctaj total cuprins între 32 și 51 de puncte, punctajul de referință fiind de 100 de puncte. Trei elemente au compus punctajul și anume: acoperiș, fațade și deficiențe structurale, fiecare obținând punctaje diferite în funcție de degradările medii ori majore. Mai multe detalii în documentele atașate.

Este evident că în afară de echipa C.D.C. nimeni nu știe cât de afectate sunt cele patru imobile, dar cu siguranță „echipa” primarului (n.r. Consiliul Local) va vota cu ochii închiși această majorare care primește viza de legalitate a secretarului Didoiu. Și nu ne opunem acestor reguli, dar vrem mai multe detalii care duc la o mai bună informare și nu vor duce la procese pe bandă rulantă care, dintr-o mică verificare, cam au câștig de cauză pe rolul instanțelor.

În opinia noastră, corect ar fi fost, domnule primar, să vedem atașat proiectului de hotărâre câteva imagini cu imobilele respective, imagini ce pot certifica gradul de degradare și pentru care au primit punctaje insuficiente astfel încât proprietarii acestora să sufere aceste majorări ori pentru care vor primi din partea majorității un vot „pentru”.

La fel, nu vedem atașat acestor proiecte, domnule primar, un raport întocmit de aceiași echipă a C.D.C. și din care să rezulte lipsa de implicare a proprietarilor în îngrijirea imobilelor, să vedem exact dacă aceștia au sau nu o condiție socială bună care le permite financiar să-și îngrijească locuințele, dar nu vor.

În Raport se specifică doar că sunt „ degradări cauzate de factori umani prin decizia de neimplicare în întreținerea clădirii” ori că „deficiențele constatate nu au fost remediate de către proprietar în termenul de maxim 120 de zile prevăzut în regulamentul privind stabilirea condițiilor de impunere a supraimpozitării” și nu credem că sunt suficiente aceste remarci pentru ca aceste proiecte de hotărâre să primească un vot „pentru” majorare cu 250% a impozitului.

Considerăm că atâta timp cât consilierii municipali nu cunosc în detaliu factorii care au condus la degradarea celor patru imobile „prin decizia de neimplicare” din partea proprietarilor, aceste proiecte nu pot primi astăzi un vot „pentru”. Și cu siguranță nu vom vedea nici un consilier că va face dezbatere în plenul ședinței pe aceste proiecte.

Concluzia?

Gutău Mircia, terenul existent (vezi AICI și AICI) între restaurantul OK și fostul restaurant Avenue este un teren foarte neîngrijit și plin de resturi din construcții, iar publicația TdV a scris despre nepăsarea administrației pentru a amenda proprietarul care-și permite să aibă exact în Centrul municipiului un astfel de teren neîngrijit. Nu am văzut nici un proiect de hotărâre pentru o supraimpozitare pe acesta, iar asta poate fi prima armă, „împotrivă”, de a vă contesta în instanță cei patru pe care îi veți supraimpozita. Și cu siguranță mai sunt și alte clădiri ori terenuri, iar ei le pot găsi..ușor. Atenție, Gutău Mircia!

15.Proiect_de_hot.majorare_cu_250%_impozit_pe_cladiri_proprietar_Angelescu_B.

16.Proiect_de_hot.majorare_cu_250%_impozit_pe_cladiri_proprietar_LASCU_NICOLAE

17.Proiect_de_hot.majorare_cu_250%_impozit_pe_cladiri_BONDOC_ION

18.Proiect_de_hot.majorare_cu_250%_impozit_pe_cladiri_BARBU_DRAGOS_FLORIN

clădirea atașată nu aparține nici unui candidat la supraimpozitare, ci este aleasă aleatoriu din spațiul online

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.