301 total views

Liviu Dragnea, coordonatorul politic al PSD, şi-a băgat picioarele în statutul partidului şi, după ce şi-a dat demisia din toate funcţiile de conducere, vrea să revină ca preşedinte interimar al PSD în şedinţa Comitetului Executiv al PSD de astăzi, 22 iulie.

Plumb,Dragnea,PontaDeşi fostul lider Victor Ponta a prezentat-o ca interimar pe Rovana Plumb, actualul preşedinte executiv al PSD, funcţie care-i conferă acest drept, Dragnea nu o recunoaşte şi vrea alegeri cu toate că statutul nu le prevede.

Acţiunea de alegere a interimarului nu e în statut, dar dacă va avea loc va trebui ca liderii de la Bucureşti să aplice aceeaşi procedură şi la Vâlcea. Organizaţiile din teritoriu sunt împărţite, foarte mulţi membrii ai PSD sunt sceptici în privinţa lui Dragnea din cauza procesului ,,Referendumul”. Pesediştii se tem că ar putea rămâne şi fără interimar la scurt timp după alegerea lui, astfel varianta Rovana Plumb fiind privită ca sigură până la revenirea lui Ponta sau până la organizarea unui congres extraordinar, dacă Ponta va fi legat.
La Vâlcea, în cazul în care Rovana Plumb va câştiga în faţa lui Dragnea, candidatura senatorului Coca Laurenţiu nu va mai fi o problemă, dacă se aplică aceeaşi metodă. În cazul în care Liviu Dragnea va reuşi să preia partidul situaţia va fi ceva mai sensibilă deoarece acesta va accepta ceea ce-i oferă primarii din teritoriu, indiferent de rezultat.
Decizia din şedinţa de astăzi a C.Ex. va decide şi soarta organizaţiei vâlcene.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.