496 total views

Oraşul vâlcean Horezu este recunoscut în toată lumea datorită producătorilor de ceramică din zonă şi ar putea să devină o “extensie” a Universităţii Petroşani, care intenţionează să înfiinţeze aici o secţie externă.

liceul CB

Seneca a spus “Nu învăţăm pentru şcoală, ci pentru viaţă!”, de aceea Liceul “Constantin Brâncoveanu” Horezu investeşte în educaţia elevilor săi. Datând ca Liceu din anul 1954, iar ca Grup Şcolar din 1993, Liceul “Constantin Brâncoveanu” Horezu îşi instruieşte elevii în domeniile electric, mecanică, industrie textilă şi pielărie, construcţii, instalaţii şi lucrări publice, resurse naturale şi protecţia mediului, matematică-informatică, ştiintele naturii, filologie şi ştiinţe sociale. Preocupat de identificarea şi introducerea de noi calificări ca urmare a schimbărilor intervenite pe piaţa muncii locale şi regionale, dar şi în urma solicitării Decanului Universităţii Petroşani, Liceul “Constantin Brâncoveanu” Horezu va introduce în programa noului an şcolar şi o clasă de inginerie electromecanică cu un număr minim de 30 de elevi, perioada de înscriere fiind 18 – 28 iulie.
În cadrul liceului funcţionează deja un centru de înscrieri, care să vină în sprijinul celor ce vor să devină studenţi la Universitatea din Petroşani. Anul universitar 2017 – 2018 prin înfiinţarea unei secţii a instituţiei de învăţământ superior din Petroşani, nu poate fii decât un plus valoare pentru această instituţie. Deasemenea, dacă locurile nu sunt completate, perioada de înscriere se va prelungi cât va fi nevoie. Cu asemenea performanţe, elevii absolvenţi au avut şansa să-şi depună dosarele şi să candideze pentru cursurile Universităţii de Stat din Petroşani (Inginerie mecanică şi electrică), cursuri ce se vor desfăşura în anfiteatrul Liceului.

Despre Universitatea din Petroşani

Universitatea-petrosani

Universitatea din Petroşani are o lungă tradiție, fiind continuatoarea Institutului de Mine, care a funcționat în București peste 80 de ani, iar din anul universitar 1957 – 1958 s-a mutat la Petroșani. După anul 1990, prin diversificarea domeniilor și specializărilor universitare, Institutul de Mine din Petroșani a devenit Universitatea Tehnică (1991) și apoi Universitatea din Petroșani (1995). Având drept fundament această puternică tradiție universitară și prestigiul de care se bucură în țară și în străinătate, Universitatea asigură astăzi condițiile necesare pentru ca studenții săi să dobândească o înaltă calificare în multe și variate domenii, pregătirea desfășurându-se la toate formele de învățământ.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.