225 total views

Revenirea la votul pe liste pentru senatori şi deputaţi, aşa cum era în 2004, finanţarea campaniilor electorale doar de la bugetul de stat, un număr de minimum trei membri pentru înfiinţarea unui partid politic, primari aleşi după un singur tur de scrutin şi preşedinţi de consilii judeţene aleşi indirect, de către consilieri şi nu de către alegători. Acestea sunt doar câteva dintre propunerile votate de parlamentari în Comisia de Cod Electoral. Propuneri împărtăşite şi nu prea de aleşii din prezent.

Deputatul Cristian Buican, copreşedintele PNL Vâlcea, a declarat că proiectul cu pricina va avea şi implicaţii dezastruoase în privinţa alegerii primarilor care vor putea fi aleşi şi cu 15%.
,,Pe noua lege riscăm ca un primar să fie ales doar cu 15%, şi mi se pare foarte puţin. La Consiliul Judeţean s-a decis reîntoarcerea la situaţia din 2004, prin vot indirect, schimbată în 2005. Oamenii au perceput negativ calitatea de preşedinte, i-au considerat baroni locali pe preşedinţii consiliilor judeţene. Pe noua variantă se dă mai multă forţă preşedintelui CJ, dar are şi o parte pozitivă pentru că întotdeauna va avea majoritatea, altfel nu ar fi fost numit”, a afirmat Buican.
Deputatul va candida în 2016 pentru şefia CJ, iar numirea sa va sta în rezultatul obţinut de PNL la alegerile generale dar şi de calitatea sa de negociator.

 

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.