136 total views

Alegerile parţiale de la Primăria Râmnicului au revenit în atenţia politicienilor locali, în special a liberalilor. Subiectul ar fi fost îngropat demult dacă Mihai Spelecan, unul dintre consilierii judeţeni ai PNL Cluj, nu ar fi câştigat procesul intentat premierului Victor Ponta, cu privire la refuzul organizării alegerilor parţiale pentru funcţia de preşedinte al CJ Cluj. Liberalii s-au bucurat degeaba deoarece sentinţa nu este definitivă si poate fi atacată cu recurs.

Cu toate că legea precedentului este sublimă, dar inexistentă în România, liberalii de pe întreg cuprinsul ţării speră că victoria clujeanului a băgat frica în oasele premierului Victor Ponta şi-l va obliga să organizeze alegeri anticipate în toate judeţele şi localităţile cu posturi vacantate de DNA sau prin decesul ocupanţilor.

La Vâlcea, liberalii s-au pregătit intens de alegeri doar vreo două zile, verbal, iar în a treia, s-au liniştit, pentru că au aflat de la juriştii din partid că declanşarea alegerilor parţiale la nivel naţional este posibilă, doar dacă fiecare filială din ţară atacă Gvernul în instanţa de judecată, şi doar după recurs.

Cum vara bate la uşă, iar magistraţii intră în concediu forţat, organizarea unor alegeri parţiale iese total din calcul din cauza legislaţiei care exclude această variantă cu şase luni înaintea alegerilor generale.
În baza procesului de la Cluj, foarte mulţi liberali vâlceni care visează la funcţia de primar, deşi se află la ani lumină pe lista partidului, au început să devină foarte vehemenţi în presa locală, atacând la greu proiectele demarate de primarul interimar, Ion Gigi Matei. Fostul primar, Mircia Gutău, a adoptat aceaşi atitudine, şi cu toate că proiectele îi aparţin, le-a lăsat intenţionat la ,,sertar” pentru următorul mandat, ratat din cauza arestării.
Informaţia a stârnit interes doar în cadrul filialei PNL Vâlcea. Interimarul Gigi Matei a lansat o întrebare preşedintelui interimar al CJ Vâlcea, membru al PNL Vâlcea, prin intermediul mass-mediei locale: ,,Domnul Păsat ştie că PNL vrea alegeri la Consiliul Judeţean pentru că ei trebuie să intenteze acţiunea în instanţa de judecată? Sunt liberalii din Vâlcea pregătiţi să-l sacrifice pe Păsat pentru un an de mandat? Aceasta este întrebarea…”.
Se pare că nu. Altfel, liderii PNL Vâlcea intentau procesul din luna decembrie la CJV, iar la primăria Râmnicului, din 2013.

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.