172 total views

Bogdan Pistol şi Alina Lupu s-au prezentat la şedinţa extraordinară a CJ nerespectând directivele “cuplului” Buican-Bulacu. Ambii au sfârşit prin a demisiona. Consiliul Judeţean încă nu are şef.

Şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean care a fost programată azi pentru a treia oară se anunţa una liniştită. În sensul în care reprezentanţii PNL anunţaseră că boicotează lucrările şi astfel cvorumul nu era asigurat. În timp ce vicele PSD, Dumitru Persu, se aşezase la locul obişnuit şi se pregătea să anunţe lipsa de cvorum, în sala de şedinţe au intrat celălalt vicepreşedinte, Bogdan Pistol dar şi consilierul judeţean PNL, Alina Lupu. Prezenţa celor doi colegi de partid a uimit asistenţa şi în sală s-a aşternut pentru secunde bune liniştea. Cum erau prezenţi 18 consilieri, trei independenţi, Filip, Grigore şi Georgescu, 13 de la PSD şi cei doi “rebeli” de la PNL, lucrările puteau să înceapă. Persu şi-a ţinut cuvântul şi a anunţat că formaţiunea pe care o reprezintă nu va avea o propunere pentru postul de preşedinte interimar, în condiţiile în care nu are majoritate. “Eu sunt Dumitru Persu şi îmi ţin promisiunile, sunt un om de cuvânt. Îl propun pentru funcţia de preşedinte interimar pe vicele de la PNL, Bogdan Pistol şi îi rog pe toţi colegii mei să-l voteze”, a anunţat veteranul Persu. Apoi, Pistol a spus că acceptă propunerea şi că a decis să participe la şedinţa extraordinară pentru a debloca situaţia de la Consiliul Judeţean. Alina Lupu a spus că a pus principiile înaintea orgoliilor politice: “Am luat o decizie, știu care pot să fie consecințele dar am fost aleasă de oameni să îmi fac datoria în Consiliul Județean”. La vot, însă, surpriză, din cele 17 voturi doar 15 au fost pentru Pistol, doi dintre aleşii judeţeni alegând să voteze contra, în condiţiile în care vicele PNL s-a abţinut de la vot. Cum era nevoie de 17 voturi, propunerea a picat. Rezultatul final este exact ce şi-au dorit cei doi copreşedinţi ai PNL Vâlcea. Victime colaterale sunt Alina Lupu, Claudia Militaru şi Bogdan Pistol care şi-au anunţat demisiile din funcţia de consilier judeţean, primele două, repectiv vice la CJ. În acest timp Judeţul Vâlcea rămâne fără şef şi după cea de-a treia şedinţă extraordinară. Liberalii “reuşesc” să se facă de ruşine până la capăt şi să îşi anuleze şansele de a câştiga viitoarele alegeri locale în timp ce foştii pedelişti se umilesc până la capăt, dovedint că PNL este condus de o singură persoană – Cristi Buican şi nu de doi copreşedinţi.

Joi e a patra extraordinară. Pe surse Păsat preia interimatul

Astăzi, arcul consilierilor PSD a convocat o nouă şedinţă extraordinară, la ora obişnuită, 10.00. În mod normal de această dată conducerea PNL va reuşi să îşi ducă planul până la capăt şi să îşi numească un preşedinte interimar docil care să joace după cum îi cântă Buican şi Bulacu. Pe surse am aflat că deja se ştie numele celui care-i urmează în funcţie lui Ion Cîlea – Gică Păsat, în timp ce al doilea vicepreşedinte o să fie ales Romulus Bulacu. Dacă aşa o să fie, vă întrebăm, domnule Păsat, cum rămâne cu declaraţia din şedinţa precedentă: “Nu o să accept să fiu marioneta şi să reprezint interesele unor grupuri de tip mafiot” şi cu pasajele recitate din “Scrisoarea a III-a”?

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.