195 total views

Vai ce vaet mai fuse la BPN-ul PNL din 26 mai a.c.. Dacă ai fi fost un privitor neautorizat, ai fi crezut că ai ajuns în Coreea de Nord unde când se supără comandantul suprem este executată câte o garnitură de activişti. La chemarea primarului Sibiului, Klaus Iohannis, membrii BPN-ului în frunte cu “El Lider Maximo”, stăteau la coadă cu demisiile în mână, mai dihai ca românii în timpul vremurilor de tristă amintire de dinainte de 1989.

Bravos naţiune! am fi tentaţi să spunem. Uite că mai există şi politicieni cu onoare şi ambiţ, mă’nţelegi neicuşorule? Dar, noroc cu băieţii care de fapt, într-o mână aveau demisia şi în cealaltă cererea de a candida din nou pe aceleaşi funcţii. Adică mă’nţelegi, venerabile, să dăm noi posturile călduţe din conducere la nişte moftangii, la nişte coate goale, care posibil să ne lase fără coledzi? Aşa că, neicuşorule, dacă e trădare, şi o ştim şi noi, cu stânga introducem demisia şi cu dreapta cererea de a candida pe postul tocmai demisionat.

Prin aceste “savante” mişcări făcute de conducerea naţională a PNL, am înţeles încă odată dacă mai era nevoie, “că ce naşte din pisică, tot şoareci mănâncă”. Mai mult, PNL-ul şi-a anunţat intenţia de a-şi trimite cei cinci europarlamentari, nu în grupul ALDE ci la PPE. Acest gest ne translatează în istoria naţională până în perioada fanariotă când domniile se obţineau prin pâri şi trădări, iar candidaţii la domnie pupau papucul Padişahului. Oare trădarea făcută de PNL, va putea fi uitată vreodată de liberalii europeni? Cum va explica PNL-ul propriului electorat această trădare pentru care există numai o singură unitate de măsură şi anume dictonul latin, exprimat de Caius Iulius Cezar: “ Iubesc trădarea, dar nu iubesc pe trădători”.

De altfel, PNL-ul în toată istoria sa de la 1800 încoace, nu a arătat poporului român decât o serie întreagă de trădări făcute în interesul propriilor conducători. Şi acum, ca şi în perioada interbelică, PNL-ul încearcă justificări de operetă pentru a-şi masca practic arivismul şi dorinţa accentuată de înavuţire a capilor acestui partid. Şi încă odată, domnilor de la PNL , vă mulţumim de lecţia de democraţie pe care ne-aţi oferit-o prin eliminarea fostului dumneavoastră prim ministru Călin Popescu Tăriceanu de la şedinţa PBN-ului. Care este diferenţa dintre BPN PNL si CPEX al PCR?

Şi uite-aşa… PNL-ul ne arată că nu reuşeşte să se reformeze, că aşa zisele demisii de oanoare sunt ca o ceaţă aruncată în ochii electorilor români şi că de fapt, Crin Antonescu şi Klaus Iohannis nu sunt nişte politicieni onorabili şi morali, ci nişte veritabili vânători de posturi.

Vă aşteptăm, stimabililor, la alegerile din noiembrie, unde s-ar putea să cunoaşteţi încă o dată şi mai accentuat gustul amar al înfrângerii.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.