378 total views

…constituirea și cheltuirea bugetului local este un subiect care ne privește pe toți și ne afectează viața de zi cu zi, fie că vorbim de transport, sănătate, activități culturale sau asistență socială.

Am publicat anunțul pentru dezbaterea proiectului de buget, dorindu-ne să ne asigurăm că această dezbatere publică va avea impact. La Primăria Râmnicu Vâlcea trebuie să primeze principiile democratice care trebuie să fie respectate, transparența care trebuie să fie asigurată și dezbaterea publică ce asigură prezența comunității. Conducerea Primăriei Râmnicu Vâlcea anunță că dezbaterea publică a proiectului de buget local nu a stârnit interesul râmnicenilor. Dacă pe adresa de mail au fost transmise 4 (patru) propuneri, la registratura municipalității nu a fost depusă nicio propunere sau sugestie.

”În cele 17 zile alocate dezbaterii publice a proiectului de buget local al Municipiului Râmnicu Vâlcea, doar patru propuneri au fost transmise pe adresa de email dedicată dezbaterebuget@primariavl.ro, iar până la data limită de 29 ianuarie, la Registratura Municipalității nu a fost depusă nicio astfel de sugestie. Proiectul de buget local a fost postat pe site-ul propriu în 12 ianuarie, în conformitate cu prevederile Legii nr. 421/2023 a bugetului de stat pe anul 2024 și ale Legii nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare, iar anunțul deschiderii dezbaterii publice a fost dat publicității în presa locală și regională, dar și prin intermediul rețelelor sociale. În următoarea etapă, proiectul de buget local va fi supus aprobării consilierilor municipali în cadrul unei ședințe extraordinare de Consiliu ce se va desfășura în prima decadă a lunii februarie”

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.