171 total views

O delegaţie numeroasă de investitori din regiunea Caserta – Italia s-a întâlnit marţi, 18 martie a.c., cu preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, ION CÎLEA, oaspeţii fiind interesaţi să construiască în judeţ o fabrică pentru prelucrarea laptelui după tehnologia renumitei firme „La Marchesa”.  Oaspeţii au dorit să afle care este potenţialul zootehnic din judeţ, tradiţiile, efectivele şi alte puncte tari în ceea ce priveşte creşterea animalelor, ponderea ovinelor şi bovinelor în acest sector, precum şi potenţialul pastoral.

Preşedintele Ion Cîlea a oferit informaţii detaliate pe marginea surselor şi posibilităţilor naturale, despre zonele cu cea mai mare pondere, precum şi despre oportunităţile de producere a furajelor cultivate în funcţie de creşterea animalelor fie în libertate, pe păşuni, fie în stabulaţie.
Intenţia declarată a investitorilor italieni este de a construi o fabrică în complex cu o fermă de bivoliţe sau vaci, dar iau în calcul şi organizarea unor centre de colectare a laptelui din fermele locale ale crescătorilor de animale în aşa fel ca fabrica să aibă asigurată materie primă pentru producerea anuală între 1000 – 2000 tone brânză.
În acest sens, s-au făcut deja câţiva paşi importanţi, urmând ca, într-o perspectivă foarte apropiată, reprezentanţii firmei să revină la Râmnicu Vâlcea pentru a prezenta rezultatele analizelor asupra oportunităţilor şi a locaţiilor preferate.
Compartimentul de relaţii cu mass media

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.