465 total views

….în timp ce la grupul sanitar care aparține cadrelor didactice există săpun în exces. Curtea „geme” de lemne și în școală secretara nu știa pe unde să-și mai bage mâinile să și le încălzească. Cu un radiator lângă ea, efectiv îngheta.

Vorbim de Școala Gimnazială Mologești – Laloșu, unde în urma articolului cu titlul „Adina Dobrete, menționată și în scandalul de la Laloșu, unde un elev dezbracă alți elevi” și în care prezentam apucăturile neortodoxe ale elevilor de doar 10 ani, a ajuns o comisie de la Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, pentru a face verificări.

În urma controlului comisia se tratează cu ceaiuri și pastile

Edilul ne-a contactat să ne spună că inclusiv comisia a vut mari neplăceri din cauza directoarei Roșu Simona care nu a lăsat pe mai nimeni să-și spună punctul de vedere, acoperindu-i de fiecare dată, până când comisia a luat atitudine și i-a solicitat să lase părinții să vorbească. Pe lângă faptul că și dumnealor au sesizat stiva de lemne, în timpul controlului pe care l-au efectuat în școală au înghețat de frig și astăzi se tratează cu ceaiuri și pastile. Imaginați-vă că elevii zi de zi învață în frig pentru că responsabilul cu focul nu vine la ora 06.00 dimineața să-l aprindă, ci atât de târziu încât cald în școală se face abia când elevii mai au puțin și termină cursurile. Personal când am fost la școală pentru lămuriri am înghețat de frig. Discuțiile purtate au avut loc între orele 11.00 – 12.00. La control au participat, primarul, câțiva părinți, personal din Primărie, Roșu Simona.

„Școala pică pe mine”…

Clădirea, la parter, are probleme de construcție, iar directoarea Roșu se plânge că o să cadă pe ea, deși nu face nimic în acest sens din cauza războiului pe care-l poartă cu primarul comunei Nicu Constantin și de la care are mari pretenții, în condițiile în care ea îi bate cu pumnul în masă. Un război vechi și care va mai dura, iar copiii au de suferit. În aceste condiții, deși este singura care poate decide mutarea elevilor în altă unitate de învățământ de pe raza comunei, pentru că tot strigă cât o țin plămânii că-i cade școala în cap, cu toate astea ține elevii în unitatea cu probleme.

„Dintr-o dată s-a trezit că îi cade școala în cap. Am mers pe exteriorul clădirii, este foarte, foarte, foarte puțin fisurată. Într-adevăr, la interior, la o sală de arhivă, este deplasat zidul și ușa. Bun! A băgat panică în toată comuna că le cade școala în cap la copii și ce se face ea.. Vă explic ce a zis: „Lasă d-le primar, că o să vină liberalii tăi și o s-o schimbe”. Și atunci am întrebat despre trecutul ei, dacă nu e cumva liberală și s-a vopsit între timp. Deci așa mi s-a spus „lasă, bă, că o să vină liberalii tăi și o s-o schimbe. O școală care a fost reparată undeva prin 2008, cu 20 miliarde…în anul 2014 eu am plătit ultimii 8 miliarde, ultima datorie. Și în 2019 să vină să mi se spună că îi cade școala în cap. Joi am fost anunțat, vineri a tinut ședință cu părinții ca să discute activitatea primarului. Deci, totul a fost coordonat politic. Imediat după aceea, următoarea zi, adică după alegeri, a mai ținut o ședință într-o altă locație a școlii, cu părinții, unde le spune același lucru… deci ea discută activitatea primarului în loc să discute activitatea școlară…acolo ea are un plan de management administrativ unde a spus ca va atrage fonduri extra bugetare…nu știe decât să-mi facă plângere și adresă pentru banii profesorilor, să le plătesc deplasările. Atâta știe”.. ne povestește edilul.

Grupul sanitar al elevilor fără produse de igienă

O simplă verificare la grupul sanitar al școlii mi-a atras atenția că elevii nu beneficiază de săpun, prosop, hârtie igienică, iar la cadrele didactice erau chiar două recipiente cu săpun lichid, plus un săpun solid. În timpul verificărilor am surprins un elev care după ce s-a spălat spăla pe față și pe mâini s-a șters pe haine pentru că nu avea pe ce. Pe directoarea Roșu Simona, fiind de față, când am întrebat-o cum e posibil așa ceva, a ridicat din umeri spunând că…elevii „fură” produsele de igienă de la toaletă și că ce să facă…Este evident că nu am crezut un cuvânt din cele opinate de distinsa directoare și cu siguranță aceste obiecte lipsesc permanent din băile elevilor, dar nu și din ale profesorilor unde elevii nu intră. Pe românește, wc-ul elevilor arată jalnic și te ustură ochii dacă stai mai mult de un minut, în timp ce la profesori alta e situația.

Adina Dobrete vs Rădulescu Constantin – Poliția o să deschidă toaleta..

Ne-a povestit primarul ce s-a întâmplat la prezidențialele din turul I, când directoarea nu a vrut să deschidă toaleta pentru participanții la vot și a fost nevoit să sune anumite persoane pentru a rezolva problema toaletei închise, deoarece cu directoarea nu poate să ajungă la un consens.

„Nu am crezut că se poate ajunge până acolo, în momentul în care am sunat-o pe Adina Dobrete, deoarece altcineva nu mi-a răspuns de la Inspectorat, să-i spun că directoarea școlară, la Secția de Votare de la Mologești, nu a vrut sa deschidă toaletele, iar membri secției de votare au fost pe lângă școală până la ora 13.20. Pentru mine, a fost un foarte mare semn de întrebare să aflu că l-a sunat pe președintele Consiliului Județean și dumnealui a anunțat Politia pentru a deschide toaletele. Iar această directoare este ținută în brațe… nu vreau să pronunț de cine, dar țin să vă spun decât atât…considerați că este normal ca un director de școală…l-am sunat și pe președintele Consiliului Județean, Rădulescu Constantin, dumnealui mi-a spus ca l-a sunat și Adina Dobrete să-i spună că toaleta este închisă, și dumnealui a anunțat Politia pentru a veni să le deschidă. R: de ce l-a sunat Adina Dobrete pe Rădulescu? N.C.: să-l anunțe despre situația existentă. Nici eu nu m-am prins… Concluziile să le tragă cine vrea. R: când ați sunat-o pe Adina Dobrete? N.C.: în jur de ora 13.00 am sunat-o pe Adina Dobrete, dar bineînțeles, pe ea am sunat-o prima pentru ca ea mi-a răspuns”….

Așa cum am mai menționat, Adina Dobrete este „mare” șefă peste directorii unităților de învățământ din județ. Cu alte cuvinte, când a fost sunată de primar, cu rugămintea să o sune pe directoarea școlii să o întrebe de ce ține toaleta închisă și să-i spună să o deschidă că nu e mormal ce se întâmplă, în loc să ia atitudine îl sună pe „marele” șef de partid Rădulescu. Să-l întrebe ce? Dacă îi dă voie să o sune pe directoare să-i spună să deschidă toaleta? Pe bune? Așa se pare că înțelege Adina Dobrete să-și îndeplinească sarcinile de servici, sunând la partid pentru orice „rahat”, inclusiv să ceară voie să se ducă la….toaletă, dar n-are cheie!!!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.