222 total views

Primarul Gheorghe Gîngu și viceprimarul Octavian Trușcă s-au pus serios pe treabă și vor să demonstreze că și la ei se poate. S-au hotărât să “meargă” împreună zi de zi pentru ca lucrurile să intre în normalitate și la Bujoreni, așa încât cei care le-au dat votul să nu fie dezamăgiți. Dacă pe vremea primarului Roșu, nici primăria și nici comuna nu aveau ”stăpân”, acum locuitorii comunei Bujoreni pot să înceapă prin a se mândri cu cei doi tineri care trudesc pentru a pune bazele unei comunități unite.

Prima ședință extraordinară

Consiliul Local Bujoreni a fost convocat, astăzi 8 ianuarie, în ședință extraordinară pentru a aproba 5(cinci) proiecte de hotărâri, unul mai important decât altul. De menționat că toate proiectele au fost votate în unanimitate. Ordinea de zi a ședinței a cuprins ”aprobarea utilizării din excedentul bugetului local în cuantum de 271.013,63 lei privind finanțarea cheltuielilor secțiunii de dezvoltare pe anul 2018, dar și ”aprobarea achitării unor debite restante” ori ”aprobarea acordării unor ajutoare de urgență, conform Legii 416/2001 privind venitul minim garantat” pentru două cazuri sociale deosebit de grave.

Consilierii locali au votat ”pentru” ajutorul financiar de 9000 de lei

Edilul, deși se implică demult în ajutorarea celor două cazuri sociale deosebit de grave, cu care se confruntă cele două familii, nu a vrut să iasă în evidență prea mult pentru a nu îi fi interpretată în alt fel grija pe care o poartă familiilor nevoiașe. În preajma Sărbătorilor de Iarnă și ori de câte ori a avut timp, acesta a vizitat persoanele suferinde, dar niciodată cu mâna goală. Le-a dus alimente, dulciuri ori fructe pentru a le face zilele rămase cât mai ușoare și mai fericite. Acum, chiar din primele zile ale anului a propus spre aprobare consilierilor un ajutor financiar în cuantum de 9000 de lei, bani ce vor ajunge la aceștia imediat ce documentația va fi întocmită.

Aproximativ 300 de imobile nedeclarate în Bujoreni. Romii, de acord să intre în legalitate!

Totuși, cel mai important proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței a fost punctul numărul 3 – ”proiect de hotărâre privind aprobarea demarării lucrărilor de măsurări sistematice și cadastrare, prin expert autorizat, a imobilelor nedeclarate pentru care nu există documente de proprietate, în vederea intrării în legalitate și determinării sarcinii fiscale”.

Concret, foarte mulți locuitori ai comunei Bujoreni au fost tolerați de comunitate chiar dacă și-au construit casele ilegal pe terenuri pe care doar ei știu cum le-au dobândit. În satul Lunca sunt cele mai multe imobile nedeclarate, iar în toată comuna acestea ajung sau chiar pot depăși numărul impresionant de 300, ”proprietarii„ fiind 90% romi.

”Sâmbătă am fost toată ziua printre ei, am discutat cu ei. Le-am explicat că așa nu mai merge și că orice învăț are și dezvăț. În mare parte sunt de acord cu intrarea în legalitate. La o evaluare de principiu fiecare cetățean care nu deține acte pe proprietăți va trebui să scoată din buzunar cca. 500 de lei pentru întocmirea documentațiilor aferente intrării în legalitate – măsurători cadastrale, taxe OCPI, etc. Nu este ușor, sunt conștient că va fi o muncă titanică, dar nu mă voi opri până nu voi pune toată comuna în legalitate și sper să reușesc până la terminarea mandatului”, ne-a declarat primarul Gheorghe Gîngu.

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.