508 total views

”Nicolaescu este acuzat de procurori că a trucat licitația pentru termoficare pe mână cu fostul primar și o funcționară”, scria o publicație locală în urmă cu ceva timp. Fosta conducere administrativă a orașului Horezu susține că a dat spre delegare serviciul de termoficare doar să atragă CET Govora SA în proiect, dar acesta s-a dovedit a fi de fapt un cadou pentru Sacomet și nu pentru CET Govora, informează edilul Sărdărescu.

Pe 12 septembrie 2017 are loc un nou termen în dosarul penal unde inculpații Fârtat Ilei, Nicolaescu Florian și SC Sacomet SA sunt acuzați de uz de fals, fals în declarații, fals intelectual.
Pe scurt, SC Sacomet SA prin administrator Nicolaescu Florian primește în delegare de la fosta conducere a primăriei Horezu serviciul public de termoficare, dar prin falsificare de documente. Magnatul gunoaielor care nu știe cum să se mai autodenunțe, crezând că se apără, pe toate canalele media, plătind astfel apariții tv sau online, apelează la “sensibilitatea” edilului Fârtat și obține documente false cu ajutorul cărora intră în posesia contractului de delegare pentru termoficarea orașului. Mai mult decât atât, Ilie Fârtat susține că a semnat ca primarul ce i-a dat funcționara din cadrul APL, neștiind chipurile situația financiară dintre Sacomet și Primăria Horezu, se mai arată în declarațiileculese din spațiul public. Bineînțeles că Fârtat a știut ce semnează, doar nu era vorba de a elibera o simplă adeverință, ci un document ce avea să stea la baza delegării unui serviciu public al comunității. Astfel, cu bună știință, fostul edil a semnat în favoarea agentului economic Sacomet o adresă din care rezultă că acesta nu are datorii la bugetul local, deși înregistra undeva la 200.000 lei datorii la data eliberării documentului.

Facem o vizită pe portalul instanței din Horezu (Judecătoria) și observăm termene cu nemiluita în decursul a doi ani de zile. Prima parte de dosar este finalizată și anume, aceea în care funcționarei Gheorghescu Victoria –inculpat – i se respinge de către Curtea de Apel Pitești apelul ca fiind nefondat, iar Nicolaescu și Fârtat, fac contestație conform NCPP (Noul Cod Procedură Penală). Astfel, se deschide noul dosar cu nr. 1277/241/2015 care ajunge în 12 septembrie 2017 la termenul cu numărul 14.

O trecere în revistă a termenelor și constatăm că:

– 6 octombrie 2015 – amână cauza, admite cererea
– 1 octombrie 2015 – amână cauza, trimite dosarul la alt compet
– 18 noiembrie 2015 – are lipsă de procedură
– 16 decembrie 2015 – Nicolaescu face cerere de angajare avocat pentru el și societate
– 20 ianuarie 2016 – se citează primii martori
– 26 februarie 2016 – se audiază martorii
– 15 aprilie 2016 – se citează alți martori
– 20 mai 2016 – se citează alți martori
– 24 iunie 2016 – se citează martorii care nu vor să vină
– 14 septembrie 2016 – grevă – se amână
– 9 noiembrie 2016 – se deființează completul
– 26 ianuarie 2017 – lipsește apărătorul lui Fârtat care este plecat la alt proces
– 30 martie 2017 – lipsesc din nou martorii din 24 iunie 2016
– 12 septembrie 2017 – termen în care martorii (secretarul și contabilul primăriei) sunt citați cu mandat de aducere

Deci, iată câte termene doar pentru lipsa martorilor sau citarea altor martori, precum și invocarea lipsei de apărare a unuia din inculpați. Vom urmări cu interes termenul din 12 septembrie și vom reveni cu amănunte.

În loc de concluzii

Se spune că ”fostul edil Fârtat ar pune capăt chinului și ar da în vileag ilegalitățile făcute pentru Nicolaescu, iar în schimb, Nicolaescu amenință că dacă acesta va vorbi și el va spune despre banii dați la negru în Campania electorală și multe altele, că cică are ce!” Cine este Nicolaescu? Un individ foarte certat cu legea!

Urmăriți-ne! În curând declarații oficiale și incendiare despre Nicolaescu!

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.